EKSPLOZIJE I SIRENE ZA UZBUNU ODJEKUJU U RUSIJI: Napad dronom na zgradu ruskog ministarstva unutarnjih poslova...

Ukrajinske raketne i topničke snage pogodile su tri područja koncentracije ruskog oružja i vojne opreme.

  • Svijet

  • 27. Maj 2023  

  • 0

Ukrajinske snage su presrele pet bespilotnih letjelica Orlan-10 i dvije bespilotne letjelice Zala, objavio je jutros Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga.

Ukrajinske raketne i topničke snage pogodile su tri područja koncentracije ruskog oružja i vojne opreme, tri kontrolne tačke, dva skladišta municije, dvije topničke jedinice, sistem protuzračne odbrane i dvije druge važne mete, dodaje se u saopćenju Stožera.

U posljednja 24 sata Rusija je lansirala 20 projektila i izvela 68 zračnih napada te oko 89 MLRS napada na Ukrajinu.

DETONACIJE NA TERITORIJI RUSIJE

Dron je napao zgradu ruskog ministarstva unutarnjih poslova u selu Maysky u Belgorodskoj oblasti, objavila je na Telegramu ruska internetska novinska kuća Baza.

Kako navode, dron je navodno bacio eksplozivnu napravu na zgradu odjela za migracije.

Ranije je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov rekao da je eksplozivna naprava iz drona oštetila upravnu zgradu ruske državne energetske kompanije Gazprom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...