NOVE EKSPLOZIJE U RUSIJI: Iznenadni napad bespilotnim letjelicama, oštećena zgrada naftovoda, gore automobili, plinovod, dalekovod...

Ova regija se nalazi u blizini ranice s Bjelorusijom.

  • Evropa

  • 27. Maj 2023  

  • 0

Nakon jučerašnjih eksplozija u Krasnodaru, danas su nove odjeknule Rusijom. Kako javlja ruska režimska agencija RIA Novosti, upravna zgrada naftovoda u Pskovskoj oblasti oštećena je u napadu dviju bespilotnih letjelica. Guverner Mikhail Vedernikov je potvrdio da je zgrada naftovoda u blizini sela Litvinovo u Pskovskoj oblasti oštećena u eksploziji te da nema žrtava.

Ova regija se nalazi u blizini ranice s Bjelorusijom.

Ruska južna regija Belgorod napadnuta je ukrajinskom topničkom vatrom, saopćile su vlasti, nekoliko sati nakon što je najmanje jedna noćna eksplozija potresla ruski grad u regiji pokraj anektiranog poluotoka Krima.

Belgorodski grad Graivoron, 7 km od ukrajinske granice, bio je pod vatrom nekoliko sati, a oštećene su četiri kuće, trgovina, automobil, plinovod i dalekovod, izvijestio je guverner Vjačeslav Gladkov.

Ranije je regija Belgorod postala meta jednog od najozbiljnijih prekograničnih napada iz Ukrajine od početka rata. Rusija je okrivila ukrajinske oružane snage, ali dvije ruske partizanske grupe priznale su da su bile umiješane, s ciljem svrgavanja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ukrainska pravda izvještava jutros i o eksplozijama u okupiranom Berdjansku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...