"VUČIĆ JE STRANKU PREDAO ANDREJU, A FORMALNO VUČEVIĆU": Naprednajci iza zatvorenih vrata većaju šta dalje

Novoizabrani predsednik SNS Miloš Vučević rekao je da je "velika prednost kad nasljeđujete stranku poslije Vučića".

  • Regija

  • 27. Maj 2023  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predao je kormilo stranke SNSMilošu Vučeviću, kako javlja Nova.rs, aktuelni predsjednik Srbije nije istupio iz SNS-a.

Vučević:" Neće biti diskontinuiteta u odnosu na Vučića"

"Nije to sudbina SNS bez Aleksandra Vučića. On nije istupio iz SNS. Ja ću imati prednost da se konsultujem sa takvim političarem. Nema kod nas diskontinuiteta, Vučić se nije razveo od SNS... Mi smo danas imali predaju štafete koju će za nekoliko godina neko drugi da preuzme. Tako se radi u demokratskim strankama, nastavljamo dalje zajedno, a kakav je raspored u timu, to je pitanje za nas. Tim ne mijenja ni grb, ni boju dresa", rekao je Vučević.

Vučević izabran, obraća se medijima prvi put kao predsednik SNS

Novoizabrani predsednik SNS Miloš Vučević rekao je da je "velika prednost kad nasljeđujete stranku poslije Vučića".

"Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprijediti i ići dalje. Vjerujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svjesni tih odgovornosti", rekao je on.

Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima po svim pitanjima koji mogu da vode smirivanju tenzija u društvu.

"Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora... Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsjednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS - nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mjestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača", rekao je on.

Milivojević: Džojstik za upravljanje predat bratu Andreju

Nema Tome Nikolića, njegov sin skrajnut

Na sjednici nema Tomislava Nikolića, osnivača SNS-a. Njegov sin i nekadašnji gradonačelnik Kragujevca je prisutan i sjedi u trećem redu iza najuticajnijih članova SNS..

Tepić: Zapravo je stranku predao Andreju

Vučić predložio Vučevića za novog predsjednika SNS

"Šta bih ja imao da kažem o našem Milošu. Nisam ni čitao, mrzilo me je da čitam gdje je rođen i kad je rođen. Znam da je od početka sa nama, znam koliko voli SNS. Znao sam mu oca koj ije bio jedan od najuglednijih advokata u Novom Sadu. Znam iz koliko je dobre porodice. Znam ga kao čovjeka mnogo odanog SNS, ali ideji samostalne i prosperitetne Srbije. Siguran sam da će uz moju podršku, vašu podršku, moći da obavi ovaj posao još snažnije. I za kraj, ti Miloše moraš malo više da pročitaš iz te biografije... Ja vas molim da vodite računa i brinte o Srbiji. A ja vam ponavaljam, briniću o svim građanima, a ne pada mi na pamet da idem od vas", rekao je Vučić.

"Ja od vas neću nigdje da idem"

Prema njegovim riječima, ljudi koji dolaze na proteste dolaze "novim vozovima i prugama" koje je država izgradila.

"Za sve to ste zaslužni vi... Kao i za ozbiljan i odgovoran odgovor tokom korone. Nezaboravite da smo mi imali upade tokom Skupštine i tokom korone", naveo je on.

Vučić je rekao da je "nažalost" SNS jedini garant pristojne i normalne Srbije, jer, kako kaže, u ovom trenutku ne vidim druge političke faktore, ali da će, kako kaže, s njima razgovarati.

"Ja od vas neću da idem nikada i ne mogu da vam opišem koliko sam ponosan što sam sve ove godine vodio najbolju stranku u zemlji.

Vučić se hvali kako "tajkuni ne upravljaju Srbijom"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je SNS, uprkos najbrutalnijoj kampanji, uspjela da se nametne kao ključni i suštinski faktor koji, kako kaže, donosi odluke.

Vučić je rekao da je SNS proživljavala "neviđenu medijsku blokadu" dok je bila u opoziciji, jer nije postojala nijedna novina, ni televizija koja ih je podržavala, te da su uprkos tome uspjeli da pobjede na izborima.

"Uspjeli smo da učinimo jednu veliku stvar, da tajkuni i kriminalci upravljaju Srbiju. A neki bi da ponovo tajkuni upravljaju Srbijom ili jedan tajkun", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...