PREMIJER KANTONA SARAJEVO NIHAD UK U ŠOKU: "Činimo i činit ćemo sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost"

"Sankcije povratnicima kad su saobraćajni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta", naveo je.

  • Društvo

  • 27. Maj 2023  

  • 1

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk oglasio se povodom najnovije tragedije i poručio da će "učiniti sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost".

"Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam", naveo je premijer KS u svojoj objavi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće.

Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak. Zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana.


Činimo i činit ćemo sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.

Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje sa radom na desetine novih policajaca.

Sankcije povratnicima kad su saobraćajni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta.

U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana.


Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam", zaključio je premijer Kantona Sarajevo.

Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim...

Objavljuje Nihad UkSubota, 27. svibnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...