PREMIJER KANTONA SARAJEVO NIHAD UK URGENTNO REAGOVAO: "Prekinuo sam putovanje, na putu sam za Sarajevo, bijesan sam – kao i svi"

Nakon medijskih upita o prisustvu premijera, njegove kolege iz Vlade pojasnili su današnje aktivnosti koordinisali sa njim, a da je Uk na putu još od ranije.

  • Vijesti

  • 28. Maj 2023  

  • 4

Nakon stravične saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom u centru Sarajeva, danas je Vlada Kantona Sarajevo na vanrednoj sjednici donijela nove mjere, koje podrazumijevaju veću policijsku aktivnost s ciljem obezbjeđivanja što veće sigurnosti u saobraćaju. Premijer KS Nihad Uk, koji se još jučer oglasio najavljujući rigoroznije mjere, danas nije bio fizički prisutan na sjednici.

Nakon medijskih upita o prisustvu premijera, njegove kolege iz Vlade pojasnili su današnje aktivnosti koordinisali sa njim, a da je Uk na putu još od ranije.

Potom se oglasio i Uk, rekavši kako se upravo vraća za Sarajevo.

“Prekinuo sam putovanje i na putu sam za Sarajevo. Zakazao sam sjednicu i sa Vladom koordiniram aktivnosti. Bijesan sam kao, vjerujem i svi vi. Ubicama nije mjesto za volanom nego iza rešetka”, napisao je Uk.

Medijima se danas, nakon sjednice Vlade KS, obratio i Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji je kazao kako se već od četvrtka u službu stavljaju novi policajci koji će “vratiti osjećaj sigurnosti” građanima prijestolnice Bosne i Hercegovine. Dodao je kako se “odmah raspisuje konkurs” i da će to biti “neophodna injekcija” MUP-u koji ima problem ogromnog odliva kadrova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...