JAHJA MUHASILOVIĆ O IZBORIMA U ŽIVINICAMA: "Pobjeda Begana Muhića veliki je šamar 'Trojci'"

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, kazao je da Trojka večeras nije sretna jer je pobijedio Erdogan.

  • Politika

  • 28. Maj 2023  

  • 2

Profesor Jahja Muhasilović izjavio je u emisiji "Istraga sedmice" za televiziju Hayat da je pobjeda kandidata SDA Begana Muhića u utrci za gradonačelnika Živinica veliki šamar ‘Trojci’.

"Ukoliko se Trojka ne uozbilji i ne odmakne se od populizma, na sljedećim lokalnim izborima će otići u historiju", rekao je Muhasilović.

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, kazao je da Trojka večeras nije sretna jer je pobijedio Erdogan.

Naveo je da su Živinice velika općina.

Voditelj Avdo Avdić kazao je da je to općina koja može dati dva mandata u državnom parlamentu.

Muhasilović je istakao da SDA ne bi trebala da se osloni na uspjeh Erdogana.

"Prije Erdogana Turska je bila irelevantan faktor na Balkanu. Ovo što se trenutno radi u regiji, probalo se u Turskoj. Pobjeda Erdogana je dobra za cijelu BiH", dodao je . 

Bajrović je kazao da ovo daje nadu probosanskoj politici.

"U jednom od najvećih predizbornih govora Erdogan je pričao o Aliji Izetbegoviću jer je njegova politička karijera usko vezana za BiH. Prve izbore 1994. dobio je na priči o BiH, mislim da u to vjeruje", kazao je Bajrović.

Muhasilović je dodao da su Turskoj dvije zemlje u vanjskoj politici ključne – BiH i Azerbejdžan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...