ŽELJKO KOMŠIĆ ČESTITAO ERDOGANU: "Uvjereni smo da će naše prijateljstvo i savezništvo u budućnosti biti jače"

Prema trenutnim, još uvijek nezvaničnim podacima, nakon prebrojanih 99,6 posto glasačkih listića, Erdogan je u vodstvu sa 52,12 posto osvojenih glasova

  • Politika

  • 28. Maj 2023  

  • 3

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je izbornu pobjedu predsjedniku Republike Turkiye Recepu Tayyipu Erdoganu.

"Poštovani predsjedniče Erdogan, u svoje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine čestitam Vam veliku izbornu pobjedu na predsjedničkim izborima. Vijest o Vašoj pobjedi za nas u Bosni i Hercegovini ujedno znači i vijest o nastavku odlične bilateralne saradnje između dvije prijateljske države. Uvjeren smo da će naše prijateljstvo i savezništvo u budućnosti dodatno jačati. Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u idućem mandatu. Čestitam i građanima Republike Turske na patriotskom izboru koji su napravili", piše u poruci Komšića.

Prema trenutnim, još uvijek nezvaničnim podacima, nakon prebrojanih 99,6 posto glasačkih listića, Erdogan je u vodstvu sa 52,12 posto osvojenih glasova, dok njegov rival Kemal Kilicdaroglu ima 47,88 posto glasova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...