VEČERAS ODRŽANO ROČIŠTE: Armin Berberović priznao krivicu, otkrio da je radio u taxi službi

Sud će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

  • Hronika

  • 28. Maj 2023  

  • 1

U Kantonalnom sudu u Sarajevu večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osunjičenog moglo doci do uznemirenja javnosti.

Berberović se na ročištu izjasnio krivim, dodavši da se kaje. Na ročištu je kazao i da je radio u taxi službi, a njegov advokat je dodao da nije radio kao vozač već kao dispečer.

Sud će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

Upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole 27-godišnji Armin Berberović preksinoć je usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić na pješačkom prelazu u naselju Marijin Dvor.

U nesreći u kojoj je na mjestu poginula ova mlada doktorica teško su povrijeđene i njene dvije prijateljice, godinu starija Alma S., također mlada doktorica, porijeklom iz Zenice, koja je zadobila po život opasne povrede, te 21- godišnja E. S. s Ilidže, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...