BRNABIĆEVA O SITUACIJI NA KOSOVU: "NATO bi jedva dočekao da Srbi nešto urade pa da mogu da reaguju"

KFOR ne štiti demokratiju ni institucije, "već uzurpatore od građana", kaže premijerka Srbije

  • Regija

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 3

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija na Kosovu i Metohiji "nikad teža" i zahvalila je srpskom narodu "što su do te mjere dostojanstveni i mirni, što pružaju nenasilan otpor, što se bore za svoje ime i prezime, svoje domove i svoju državu Srbiju".

- Čini mi se da bi NATO i KFOR jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da oni mogu da reaguju – rekla je premijerka Srbije.

Brnabić je dodala KFOR ne štiti demokratiju ni institucije, "već uzurpatore od građana".

- Čuvamo Srbiju na KiM i od toga nećemo odustati. Teška su vremena, pratimo situaciju iz minuta u minut, ali ovoliko nepoštovanje bilo kakvih demokratskih principa od međunarodne zajednice je zapanjujuće, toliko je ogoljeno i govori o njima – rekla je Brnabićeva za RT Balkan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...