IZBIO JE POŽAR: Otac dječaka ubice i masovni ubica u istom su pritvoru u Beogradu; Otkako su njih dvojica u Centralnom zatvoru...

Dječakov otac već je 26 dana u pritvoru, a doznaje se da nijednim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda.

  • Regija

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 1

U Centralnom zatvoru u Beogradu od prošle sedmice, radi psihijatrijskog vještačenja, nalazi se 21-godišnji U. B., masovni ubica iz Mladenovca koji je 4. maja ubio osmero ljudi, a ranio 14. U istom je pritvoru i otac 13-godišnjeg dječaka ubice iz Beograda koji je 3. maja počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislava Ribnikara” ubivši devetero učenika i domara.

Dječakov otac pritvoren je pod sumnjom da je počinio teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, a istragom će biti utvrđeno je li u njegovu slučaju bilo elemenata zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog djeteta.

”Istražuje se je li počinio kazneno djelo kada je svoga maloljetnog sina odveo u streljanu i tamo ga, kako se sumnja, učio kako da koristi vatreno oružje”, kazao je za beogradski Kurir neimenovani izvor upućen u istragu.

Dječakov otac već je 26 dana u pritvoru, a doznaje se da nijednim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda.

Dvadesetjednogodišnjak iz Mladenovca priznao je, pak, da je počinio zločin jer su mještani govorili ružne stvari o njemu i njegovoj porodici. Kurirov izvor kaže da je na saslušanju rekao da ga pokolj u beogradskoj školi, koji se dogodio dan ranije, nije potaknuo da i on učini slično.

Iako se i masovni ubica iz Mladenovca i otac dječaka masovnog ubice iz Beograda nalaze u istoj zgradi zatvora, ne mogu se susresti.

”U.B. se nalazi u dijelu gdje je zatvorska bolnica, dok se otac dječaka nalazi u ćeliji u jednom od paviljona”, kazao je Kuriru neimenovani izvor.

Otkako su njih dvojica u beogradskom Centralnom zatvoru, tamo je izbio manji požar, ali nije bilo povrijeđenih, piše Kurir. Naime, u nedjelju oko 21 sat zapalila se se trafostanica u krugu zatvora, a požar je brzo ugašen.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...