TEŠKO ĆE SE LIONEL MESSI VRATITI U BARCELONU, GOTOVO NEMOGUĆE: U Saudiskoj Arabiji dobit će...

Argentinac je prema nekim informacijama kazao kako ne može, niti smije više čekati Barcelonu.

  • Zabava

  • 30. Maj 2023  30. Maj 2023

  • 0

Lionel Messi ovog ljeta će imati pune ruke posla sa biranjem novog kluba. Argentinac će biti slobodan igrač, budući da sa PSG-om nije produžio saradnju.

Ponuda koja se čini najkonkretnijom je ona od saudijskog Al-Hilala, a ona se cijeni na 1,2 milijarde dolara. Ukoliko dođe do potpisa, to bi postao najveći ugovor u historiji fudbala.

"Iako je uvijek prvi izbor Messija povratak u Barcelonu, Katalonci ga ne mogu dovesti i okrenuo se Saudijskoj Arabiji. Njegov otac je već prihvatio ponudu Al-Hilala", tvrdi novinar Santi Aouna koji piše za Footmercato.

Mundo Deportivo javlja kako među ponudama Messi nema nijednu od Barcelone jer između ostalog Katalonci još čekaju LaLiga Treasury Plan.

"Messi ne želi, niti može više čekati. Nije da ne želi uzeti u obzir interes Barce koji su nedvosmisleno iskazali predsjednik Laporta, potpredsjednik Juste i trener Xavi Hernandez", piše Mundo Deportivo, prenosi Dnevni avaz.

Barcelona je u nekoliko navrata iskazala želju da genijalnog Argentinca vrati u klub, ali su i odavno objasnili pod kojim uslovima bi mogli dobiti njegov potpis.

Formalne ponude ipak nema i lako je moguće da će jedan od najboljih igrača svih vremena poći putem svog vječnog rivala Cristijana Ronalda Cristiano i zaputiti se u Saudijsku Arabiju.

S druge strane, za nadati se da će on za razliku od Ronalda biti mirniji sa svojom odlukom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...