VEĆINA GLASALA "ZA": Općinsko vijeće Stari Grad usvojilo inicijativu za opoziv načelnika Hadžibajrića

Hadžibajrić se trenutno nalazi u jednomjesečnom pritvoru

  • Vijesti

  • 30. Maj 2023  30. Maj 2023

  • 0

Općinsko vijeće Stari Grad usvojilo je danas inicijativu za opoziv načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića. 

Inicijativa je usvojena sa 22 glasa za, pet suzdržanih i dva protiv. 

Nakon ove odluke Vijeća, građani Starog Grada na referendumu će odlučivati o opozivu Hadžibajrića koji je 10. maja uhapšen u akciji "Start", nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, u okviru akcije "Start" uhapšen je Ibrahim Hadžibajrić i još šest osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Primanje dara i drugih oblika koristi, Davanje dara ili drugih oblika koristi i Pranje novca.

Istražuje se niz krivičnih djela, uključujući organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca, a osumnjičeni su razotkriveni raspakivanjem Sky aplikacije.

Policijski službenici SIPA-e izvršili su blokadu računa u iznosu većem od pola miliona KM fizičkih i pravnih osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...