POHVALIO SE DA PEDESET GODINA VOZI BEZ VOZAČKE DOZVOLE: Policija ga je pronašla

Previše se hvalio da nikad nije polagao vozački ispit, pa je zainteresirao i policiju.

  • Auto

  • 30. Maj 2023  30. Maj 2023

  • 0

69-godišnji muškarac iz Velike Britanije punih je 50 godina vozio bez pravovaljane vozačke dozvole. Nikad nije polagao vozački ispit, a svih ovih godina uspješno je varao i osiguravajuće društvo da ima vozačku dozvolu. 

Iako u poznijim godinama, ovaj neimenovani vozač nije mogao odoljeti želji da se pohvali. Toliko se hvalio da se policija dala u potragu i ubrzo ga je uhvatila. Zaustavila ga je prometna patrola u Derbyshireu i odmah utvrdila da je govorio istinu - više od 50 godina je vozio bez vozačke i uspješno obmanjivao osiguravajuće društvo. 

Vozač je zaradio prekršajnu prijavu, a automobil mu je oduzet, piše Jalopnik.  

Ovo očito nije izoliran slučaj. Svojedobno je u Birminghamu uhvaćen vozač koji je 40 godina vozio bez dozvole. Rekorder je ipak vozač Minija koji je uhvaćen prošle godine, nakon što je pune 72 godine koristio automobil u prometu bez vozačke dozvole. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...