JOŠ JEDNA BESANA NOĆ U OVIM KRAJEVIMA: Nevrijeme u Tuzlanskom kantonu, najteža situacija u Čeliću i Koraju

Pripadnici Civilne zaštite i putne operative su na terenu, ali problem predstavlja činjenica da kiša neprestano pada.

  • Hronika

  • 30. Maj 2023  

  • 0

Jako nevrijeme zahvatilo je u poslijepodnevnim satima šire područje Tuzlanskog kantona i susjednih opština u bh.entitetu RS, javlja Anadolija.

Najteža je situacija u Opštini Čelić (F BiH) i mjesnoj zajednici Koraj (Opština Lopare u RS). Vodena bujica nosi sve pred sobom, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti, a jaka kiša ne prestaje padati.

Pred stanovnicima mjesta u Općini Čelić i Opštini Lopare je još jedna besana noć jer su i prije 10-ak dana bili izloženi poplavama koje su pričinile štete mjerene u stotinama hiljada maraka.

Pripadnici Civilne zaštite i putne operative su na terenu, ali problem predstavlja činjenica da kiša neprestano pada.

Prolom oblaka u Tuzli proizveo je poplave na nekoliko raskrsnica jer kanalizaciona mreža nije mogla prihvatiti ogroman priliv voda. Sreća u nesreći je da nije bilo plavljenja stambenih objekata.

I u drugim područjima Tuzlanskog kantona jaka kiša je prouzrokovala probleme, ali ni izbliza ovakve kao što je slučaj u Čeliću.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...