SPREMANJE SLIKE JE LEGALNO, ALI BUDITE OPREZNI: Koristan Google Maps trik koji dolazi uz jedno ograničenje

Navigacijska aplikacija na računaru može prikazati niz detalja o vašem odredištu, a vi, ako želite, neke detalje možete pohraniti za kasnije.

  • HiTec

  • 31. Maj 2023  31. Maj 2023

  • 0

Google Maps korisnicima pruža detaljne karte i slike, omogućujući im da se snađu na nepoznatim mjestima i istražuju svijet oko sebe. Osim pregledavanja lokacija na karti, korisnici mogu vidjeti slike koje su snimili oni koji su tamo bili, piše Makeuseof.

Ako ste ikad pronašli sliku koju ste htjeli spremiti, otkrili ste da je to nemoguće. Nemogućnost spremanja slika desnim klikom jedno je od ograničenja Google karata, no postoji način na koji se ono može zaobići.

Otvorite Google Maps na računaru, potražite bilo koju lokaciju pomoću trake za pretraživanje u gornjem lijevom ulgu i kliknite Traži ili pritisnite Enter. Ako postoji više instanci istog imena, kliknite na lokaciju koju želite.

Ploča s lijeve strane prikazat će sve informacije vezane uz tu lokaciju, uključujući pregled i recenzije. Skrolajte prema dolje dok ne vidite odjeljak Fotografije i tamo birajte među opcijama SveNajnovije ili Street View.

Kad bočna ploča prikaže sve slike snimljene na tom mjestu, kliknite na sliku koju želite spremiti. Na desnoj ćete strani primijetiti mali crni okvir u gornjem desnom uglu koji prikazuje naziv slike i korisnika, kao i mjesec kada je snimljena. U okviru se nalazi i izbornik s elipsama (tri okomite točke). Kliknite na izbornik, a zatim na padajućem izborniku Prijavite problem.

Otvorit će se nova kartica s obrascem za izvještaj. Umjesto da prijavimo sliku, mi ćemo je spremiti. Desnom tipkom miša kliknite sliku, kliknite Spremi sliku kao... i odaberite mjesto gdje je želite spremiti, nakon čega će se slika spremiti u izvornoj razlučivosti.

Iako je spremanje slike legalno, trebali biste biti oprezni pri njezinoj upotrebi. Na stranici izvještaj primijetit ćete da "Slike mogu biti podložne autorskim pravima", što znači da se ona može koristiti u nekomercijalne svrhe, kao što je pozadina zaključanog zaslona ili čuvar zaslona.

Ako sliku namjeravate koristiti u komercijalne svrhe, trebat će vam dopuštenje vlasnika. U protivnom se suočavate s kršenjem zakona o autorskim pravima. Također vodite računa da su satelitske slike i slike Street Viewa dostupne na Google kartama zaštićene su autorskim pravima.

(Tportal)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...