DOBRO RASPOLOŽENJE U DEMOKRATSKOJ FRONTI: Pristupili im sarajevski gradski vijećnici Vedad Deljković i Srđan Simonović

Srđan Simonović istakao je neoptrećenost DF-a korupcijskim aferama kao jedan od motiva za pristupanje stranci.

  • Vijesti

  • 01. Jun. 2023  

  • 2

Prihvatajući program i statut Demokratske fronte, kao i ideološke i političke stavove stranke, Demokratskoj fronti danas su pristupili vijećnici u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, Vedad Deljković i Srđan Simonović.

Pristupajući Demokratskoj fronti Deljković je poručio da je DF je državotvorna stranka.

"15 godina se aktivno bavim politikom. Trudio sam se da radim najbolje što znam i da nastupam pošteno i iskreno. Jako me raduje što što je to u  DF-u prepoznato. Počašćen sam što sam pozvan da im se pridružim.  DF je državotvorna stranka koja se zalaže za BIH u kojoj će svi građani imati jednaka prava, a to je nešto što ja cijelim bićem podržavam i truditi ću se da u tom smislu doprinesem najviše što mogu".

Srđan Simonović istakao je neoptrećenost DF-a korupcijskim aferama kao jedan od motiva za pristupanje stranci.

"Za članstvo u Demokratskoj fronti opredijelilo me DF-ovo iskreno i dosljedno zalaganje za građansko uređenje države Bosne i Hercegovine, kao i zastupanje tih principa od kojih nisu odustali ni pod velikim pritiscima i nesuvislim optužbama, kao i činjenica da Demokratska fronta nije opterećena kriminalnim i korupcijskim aferema, što se ne može reći za većinu parlamentarnih stranaka bilo da one dolaze sa desnog ili sa lijevog političkog spektra. Stoga svoj politički aktivizam upravo želim nastaviti kroz Demokratsku frontu, na čelu sa predsjednikom Željkom Komšićem", poručio je Simonović.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...