DRAGAN BJELOGRLIĆ ĆE GOVORITI NA PROTESTU U BEOGRADU: "Evo neka meni lično uskrati slobodu da glumim i neka mi se sveti, veoma me zanima kako će to..."

(...) da izgleda.

  • Kultura

  • 01. Jun. 2023  01. Jun. 2023

  • 0

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić govoriće u subotu na protestu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, saznaje portal Nova.rs.

Nakon niza uvredljivih komentara najviših zvaničnika vladajuće partije, pored glumice Ceca Bojković, na protestu koji je zakazan za 3. juni govorit će i Bjelogrlić.

Prije samo nekoliko dana kada je poslanik SNS-a Nebojša Bakarec u Narodnoj skupštini iznosi podatke o navodnim honorarima pojedinih glumaca u Srbiji, Dragan Bjelogrlić je upitao “da li se sprema nova Kristalna noć za određene glumce u Srbiji”.

“Nisam veraovao da će me život na bilo koji način povezati sa osobom kakva je gospodin Bakarec. Međutim, Bakarec kao poslanik vladajuće većine u Narodnoj skupštini iznosi brojke (pritom ležne) o prihodima glumaca. Sećamo se da je pogrom na Jevreje u Nemačkoj je počeo tako što su nacisti delili letke i objavljivali u štampi koliko Jevreji zarađuju na leđima nemačkog naroda. Sprema li se nova ‘kristalna noć’ za neke srpske glumce ? Bakarec nam, eto, ‘daje slobodu’ da nastavimo da glumimo i kaže da se ‘neće svetiti’. Evo neka meni lično uskrati slobodu da glumim i neka mi se sveti. Veoma me zanima kako će to da izgleda”, istakao je Bjelogrlić.

Protest "Srbija protiv nasilja" održat će se u subotu u 18 sati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...