FILM O LEGENDARNOM SARAJEVSKOM GOLMANU: "Čobo" na "Budva sports and arts film festivalu"

Na Festivalu će biti prikazano 100 filmova, od kojih će se 50 naći u takmičarskom dijelu, a među njima je i dokumentarni film "Čobo", u produkciji Federalne televizije.

  • Kultura

  • 01. Jun. 2023  01. Jun. 2023

  • 0

Budva će biti domaćin festivala koji će biti održan od 17. do 19. augusta  pod nazivom "Budva sports and arts film festival" (BSAFF). To je festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom i predstavlja prvu manifestaciju tog tipa u Crnoj Gori, koja je postala 131. članica svjetske porodice Saveza sportskih televizija i slika na ekranu (FICTS) sa sjedištem u Milanu.

Na Festivalu će biti prikazano 100 filmova, od kojih će se 50 naći u takmičarskom dijelu, a među njima je i dokumentarni film "Čobo", u produkciji Federalne televizije, autora Muhameda Bikića, koji je prošle godine na tradicionalnom Festivalu sportskog filma na Zlatiboru dobio priznanje za dokumentarne filmove "Željina stotka" i "Škija".

"Dodijelit ćemo sedam nagrada. Nagradit ćemo najbolji dugometražni, srednjemetražni i kratkometražni film. Dodijelit ćemo nagradu za najbolju režiju i ideju i najbolji igran film. Bit će dodijeljen i Grand Prix. Raduje me što će se na Festivalu naći, pored domaćih, i filmovi iz regiona", rekao je Miloš Todorović, direktor i osnivač Festivala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...