NEVRIJEME U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA: Kiša praćena gradom poplavila brojne ulice i objekte u Goraždu

Potopljeni su i sportski tereni i ulice u naselju 1. maj.

  • Hronika

  • 01. Jun. 2023  

  • 0

Nevrijeme praćeno obilnim padavinama u kasnim popodnevnim satima zahvatilo je Goražde.

Kiša praćena gradom poplavila je brojne ulice i objekte širom grada, na više lokacija došlo je i do pojave klizišta te prekida u snabdijevanju električnom energijom. 

Posebno teška situacija bila je kod Mosta žrtava genocida u Srebrenici gdje su usljed klizišta intervenisale nadležne službe i policija, a kompletna raskrsnica je bila pod vodom.

Potopljeni su i sportski tereni i ulice u naselju 1. maj čiji mještani godinama upozoravaju na ovaj problem zbog začepljenja odvoda koji se, kako kažu, ne čiste. Napominju da se prilikom padavina sve slijeva i iz naselja Obarak uključujući i kanalizaciju te od nadležnog komunalnog preduzeća zahtjevaju pravovremenu reakciju.

Uz ostalo, poplavljeni su i objekti u ulici Zaima Imamovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...