“KADA SJEDITE U SAMICI, BUDE VAM DOSADNO": Evo šta je sve Navalni od uprave zatvora zatražio (FOTO)

Zatvorske vlasti su odbile ove čudne zahtjeve Navalnog, koje je kritičar Kremlja sročio nakon što je proveo gotovo šest mjeseci u samici zatvora u regiji Vladimir.

  • Šareni svijet

  • 02. Jun. 2023  

  • 0

Ruski opozicioni čelnik Aleksej Navalni zatražio je od upravitelja zatvora da mu u ćeliji dopuste imati bocu s mjesečinom, balalajku, pa čak i klokana, stoji u dopisima koje je njegov tim objavio na internetu.

Zatvorske vlasti su odbile ove čudne zahtjeve Navalnog, koje je kritičar Kremlja sročio nakon što je proveo gotovo šest mjeseci u samici zatvora u regiji Vladimir, gdje služi devetogodišnju kaznu zbog prevare i nepoštovanja suda.

“Kada sjedite u samici, bude vam dosadno. Možete se zabaviti dopisivanjem s upravom”, napisao je Navalni.

Opozicioni  čelnik je također zatražio da se jednom zatvoreniku dostavi megafon kako bi mogao “još jače urlati”, dok je u drugom dopisu naveo kako bi bilo dobro jednom zatvoreniku dodijeliti najviši pojas u karateu s obzirom na to da je “golim rukama ubio čovjeka”.

Navalni se posebno osvrnuo na svoj odbijeni zahtjev za klokanom, rekavši da će se “nastaviti boriti za svoje neotuđivo pravo” da posjeduje životinju, piše Sky News.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...