PETI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": Više hiljada građana ispred Skupštine u tišini odalo poštu stradalim u tragedijama (FOTO)

Na protestu je u vazduh pušten plakat sa likom predsjednika Aleksandra Vučića na kome piše "Vučiću odlazi".

  • Regija

  • 03. Jun. 2023  03. Jun. 2023

  • 0

Peti po redu protest „Srbija protiv nasilja“ počinje ispred Skupštine Srbije, a šetnja će se odatle kretati Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gdje će demonstranti zatvoriti krug oko Predsjedništva.

Na današnjem skupu će govoriti proslavljeni glumci Svetlana Ceca Bojković i Dragan Bjelogrlić.  

Glumac Maričić zamolio je okupljene na protestu da "čujemo osamnaest udaraca na svakih osamnaest sekundi za svaki prekinut život", nakon čega je uslijedila duga tišina.

"Nećemo da zaboravimo Momčila Vučkovića sa KiM koji je otišao na miting nade, taj autobus mu nije pružio nadu, već ga je odvezao u smrt. Na tom putu nije mu pružena adekvatna medicinska pomoć, iako je sanitetsko vozilo išlo sa autobusima - ostavljen je sam. Pa gde im se žurilo? Na miting? Zar je mitng važniji od ljudskog života? Nakon četiri dana u komi, Momčilo nas je napustio, bio je samo jedan od nas, domar koji je u školi radio samo 20.000 dinara i zaslužio je bolje", naveo je glumac Hadži Nenad Maričić.

altNenad Hadži Maričić (Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs)

Na protestu je u vazduh pušten plakat sa likom predsjednika Aleksandra Vučića na kome piše "Vučiću odlazi".

altFoto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Srpski glumci koji su posljednjih dana bili meta napada i vrijeđanja predstavnika vlasti, a zbog učešća na protestima "Srbija protiv nasilja, okupljaju se ispred pozorišta Atelje 212. Oni će se priključiti građanima koji će danas peti put za redom ustati protiv nasilja u Srbiji, piše Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...