TRAGEDIJA NA JEDNOM OD NAJPOZNATIJIH SVJETSKIH STADIONA: Navijač poginuo nakon pada s tribine

Tragičan događaj odvio se na stadionu Monumental argentinskog nogometnog diva River Platea.

  • Šareni svijet

  • 04. Jun. 2023  04. Jun. 2023

  • 0

Jedan navijač smrtno je stradao tokom utakmice argentinskog prvenstva protiv Defense y Justicije. Klub je potvrdio da je navijač pao s gornjeg reda tribine stadiona i poginuo na licu mjesta, prenosi Index.

Sudac Fernando Rapallini zbog tragedije na tribinama zaustavio je utakmicu u 28. minuti, a na kraju je odlučeno da se neće nastaviti te su igrači poslani u svlačionice. Još nije poznato kada će se nastaviti ovaj susret obilježen tragedijom, ali nagađa se da bi to moglo biti u ponedjeljak.

"Nogometni odbor za sigurnost i CA River Plate s tugom obavještavaju da je tokom utakmice protiv Defense jedan navijač pao s tribine Sivori Alta i poginuo na licu mjesta. Padu nije prethodio kontakt s nekom drugom osobom. Utvrđeno je da na tribinama i oko njih nije bilo nasilja. Tribine su evakuirane nakon 30 minuta", saopćeno je iz River Platea.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...