STALNO SE BUNI: Predsjednik banjalučkog Borca Milan Tegeltija kritikovao NS BiH zbog jednog pravila; Šta će mu reći Vico Zeljković?

Zabluda je da domaće škole nogometa mogu izbaciti dovoljan broj kvalitetnih igrača.

  • Mini market

  • 04. Jun. 2023  04. Jun. 2023

  • 1

Predsjednik FK Borac Milan Tegeltija kritikovao je pravilo Nogometnog saveza BiH kojim je broj stranaca u Premijer ligi ograničen na maksimalno pet igrača u zapisniku utakmice, poručivši da je to ograničavajući faktor za napredak bh. nogometa.

Prvi čovjek banjalučkog kluba tradiconalno se oglasio na Twitteru i objasnio je svoj stav.

"FK Borac u sadašnjem sastavu ima pet stranaca što je maksimum prema NS BIH. Za podizanje kvaliteta klubova i lige i dovođenje ozbiljnih pojačanja to je ozbiljan ograničavajući faktor. Podizati kvalitet klubova i nogometa uz ograničenje pasošima igrača ograničava kvalitet klubova i lige", napisao je Telegtija pa se nadovezao:

"Ako klub kao Borac koji već ima pet stranaca dovodi nekog igrača stranca, neki stranac iz postojećeg sastava mora da ide. Taj broj od pet stranaca od 18 igrača u protokolu ne omogućava da klubovi naprave kvalitativni iskorak s obzirom na relativno malu nogometnu populaciju u BIH.

Zabluda je da domaće škole nogometa mogu izbaciti dovoljan broj kvalitetnih igrača i na taj način podići kvalitet klubova i lige. Netačno je da se većim brojem stranaca ruši kvalitet domaćih igrača. Upravo suprotno, uz kvalitetne strance domaći nogometaši dižu svoj kvalitet", tvrdi Telegtija, prenosi Klix.

Podsjetimo, Borac će naredne godine nastupati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu nakon što je u prošloj sezoni Premijer lige BiH zauzeo drugo mjesto.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...