ZNA LI NERMIN ŠTA RADI DENIS: Hoće li oštar sukob Bećirovića i Dodika ugroziti partnerstvo na državnom nivou…

Nameće se i pitanje da li takav odnos može uticati na buduće djelovanje koalicije.

  • Politika

  • 05. Jun. 2023  

  • 8

Nakon što je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zatražio od Europske unije da, po uzoru na SAD-e, pooštre sankcije predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska, jer neskriveno ugrožava Dejtonski sporazum, krši Ustav te prijeti nezavisnosti - uslijedio je odgovor Milorada Dodika. Poručio je da Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi, navodeći, između ostalog, da je poziv na sankcije krik nemoći da se argumentima razgovara s neistomišljenicima.

Pitanje je hoće li nesuglasice na relaciji Bećirović - Dodik ugroziti partnerstvo na državnom nivou?

Iako pripadaju strankama koje su partneri na državnom nivou, sukobi na relaciji Bećirović – Dodik nisu rijetkost. U posljednjem slučaju Bećirovićev poziv za poostravanjem sankcija Dodiku dogodio se samo dan nakon što je lider SDP-a Nermin Nikšić rekao da su odnosi u koaliciji dobri. I sam Dodik rekao je da je zadovoljan partnerstvom na državnom nivou, tvrdeći da je atmosfera u koaliciji koja čini vlast u Vijeću ministara BiH potpuno drugačija nego kada je u vlasti bila SDA.

Disonantni tonovi unutar SDP-a ili samo na relaciji dva političara? Nameće se i pitanje da li takav odnos može uticati na buduće djelovanje koalicije.

Građani trenutno žele vidjeti političare koji će raditi svoj posao, saglasni su analitičari. Političare koji će pokazati da su opredijeljeni za rješavanje realnih problema građana koji su jednaki svima u ovoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...