BORENOVIĆ ODGOVORIO VIŠKOVIĆU: "Upravo za vrijeme vlasti SNSD-a propale su brojne banke u RS-u!"

Poslanik liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, negodovao je s mjesta, govoreći da to više ne može da sluša, na šta mu je Višković odgovorio: "Onda, ’ajde, izađi napolje". 

  • Mini market

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 0

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, izjavio je da Federacija BiH sačuvala svoju Razvojnu banku koja diktira kamatnu stopu u tom entitetu i da je to razlog zbog koga je kamata niža nego u RS. 

Lider PDP-a, Branislav Borenović, podsjetio je Viškovića da su upravo za vrijeme vlasti SNSD propale brojne banke u Republici Srpskoj. 

"Šta reče, a ostade živ. To reče premijer koji pripada vladajućem SNSD koji je uništio tri banke u Republici Srpskoj, uključujući i Banku Srpske, u kojima je propalo preko 400 miliona KM javnog novca! Da čovjek ne povjeruje količini apsurdnosti, ali i bezobrazluka u ovakvim izjavama", napisao je Borenović na Tviteru. 

Povod za premijerovo “objašnjenje” bilo je pitanje poslanika PDP, Igora Crnatka, povodom zaduženja RS za 210 miliona KM po kamatnoj stopi od čak 6,1 odsto. On je tražio objašnjenje premijera s obzirom su u maju na Sarajevskoj berzi prodate obveznice Vlade FBiH po kamatnoj stopi od samo 3,8 odsto. 

"Kamatna stopa jeste ta koju ste rekli, ali ona jeste trenutna kamatna stopa na prostoru Republike Srpske. Smatramo da je to najniža kamatna stopa koju smo mogli u ovom momentu postići na finansijskom sektoru RS. Postavili ste pitanje zašto je ona znatno veća nego što je u Federaciji. Ima jedan prosti razlog, Federacija je bila malo pametnija u prethodnom periodu i nije dozvolila da sve banke budu privatizovane, napravila je i ostavila svoju Razvojnu banku koja diktira kamatne stope u drugom entitetu", rekao je Višković na sjednici Narodne skupštine. 

Poslanik liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, negodovao je s mjesta, govoreći da to više ne može da sluša, na šta mu je Višković odgovorio: "Onda, ’ajde, izađi napolje". 

"Ja samo govorim činjenice, da li se one nekome sviđale ili ne. Ne sviđaju se ni meni, ali su takve", zaključio je Višković. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...