KUHA U TUZLANSKOM KANTONU: SDP šalje SDA u opoziciju, poznato ime novog mandatara...

U SDP-u ne žele prejudicirati stvari čekajući rasplet situacije.

  • Politika

  • 07. Jun. 2023  

  • 1

Sve su učestalije priče u kuloarima o formiranju nove većine u Tuzlanskom kantonu.

Naime, najnovina preslagivanja govore kako bi većinu predvođenu SDP-om bi trebali činiti još PDA, NiP, SD, Naša stranka i nekolicina nezavisnih zastupnika kojima nije nepoznanica mijenjati stranačke dresove. Na taj način bi SDA i DF definitivno bili u opoziciji.

Ukoliko se ove informacije ispostave tačnima, mandatar za sastav nove Vlade mogao bi biti Elvis Baraković, koji je ranije obavljao funkciju ministra obrazovanja i nauke u Vladi Kadrije Hodžića.

Trenutnu većinu u Vladi TK-a čine SDA sa 13, DF sa četiri, dva nezavisna zastupnika koja su napustila Stranku za BiH te Senad Alić, koji više nije član PDA.

U SDP-u ne žele prejudicirati stvari čekajući rasplet situacije, a, kako saznaje Ljudski.ba, u SDA su svjesni kako bi ih ovakav rasplet situacije odveo u opoziciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...