BOGATI ARAPI NE ŽALE NOVAC: Benzemin novi klub dovodi novu veliku zvijezdu, plaća ga 100 miliona eura po sezoni...

Bivši kapiten Reala potpisao je ugovor na dvije godine s opcijom produljenja za još jednu, a godišnje će zarađivati 200 miliona eura neto plaće.

  • Sport

  • 07. Jun. 2023  

  • 1

N'golo Kante vrlo je blizu odlaska iz Chelseaja u saudijski Al Ittihad. Francuski veznjak i svjetski prvak iz 2018. dogovorio je ugovor od 100 miliona eura po sezoni do 2025. godine. Fabrizio Romano piše kako se razgovara o posljednjim detaljima, a potom će Francuz besplatno potpisati za saudijski klub jer mu ističe ugovor.

Kante je u karijeri igrao za Suresnes, Boulogne, Caen i Leicester, a u Chelsea je stigao prije sedam godina nakon što je senzacionalno osvojio naslov prvaka s Leicesterom. Prema Transfermarktu vrijedi 20 miliona, a ove sezone za Chelsea je odigrao devet utakmica kroz 685 minuta.

Kante će se priključiti sunarodnjaku Karimu Benzemi, koji je u Al Ittihad stigao iz Real Madrida. Bivši kapiten Reala potpisao je ugovor na dvije godine s opcijom produljenja za još jednu, a godišnje će zarađivati 200 miliona eura neto plaće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...