PRIJE 30 GODINA OTIŠAO JE KOŠARKAŠKI AS: Real Madrid odao počast velikom Draženu Petroviću (VIDEO)

Dražen Petrović je poginuo 1993. u prometnoj nesreći u Njemačkoj, u dobi od 28 godina

  • Sjećanje

  • 07. Jun. 2023  

  • 1

Evropski košarkaški prvak Real Madrid prisjetio se danas svog bivšeg igrača Dražena Petrovića, koji je prije tačno 30 godina poginuo u automobilskoj nesreći.

"Hrvatska legenda, koja je s Real Madridom osvojila europski Kup pobjednika kupova i španjolski Kup kralja, smrtno je stradala 7. lipnja 1993. u automobilskoj nesreći", istaknuo je Real Madrid na svojoj stranici.

Klub je objavio video pod naslovom "30 godina bez Petrovića", gdje su prikazani isječci njegovih utakmica u Realovom bijelom dresu s brojem 5.

Petrović je karijeru počeo u Šibenci iz koje je prešao u zagrebačku Cibonu, a 1988. godine potpisao je za Real Madrid. Ondje se zadržao jednu sezonu tokom koje je bio najbolji strijelac španjolskoga prvenstva s prosječno ubačenih 28 koševa po utakmici. Real je, međutim, izgubio u finalu doigravanja za prvaka od Barcelone.

"Navijači Reala mogli su uživati u njegovoj igri u sezoni 1988./1989. kada je ekshibicijama pronašao svoje mjesto u povijesti Real Madrida. Među njima ističe se finala Kupa pobjednika Kupova u kojem je postigao 62 koša u pobjedi nad (talijanskom) Snaidero Casertom", naveo je "kraljevski klub".

Ta utakmica igrana u Ateni završila je nakon produžetaka 117:113. Petrović je iz Real Madrida otišao u NBA ligu, prvo u Portland Trail Blazerse, a zatim New Jersey Netse.

S Hrvatskom je 1992. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni.

Dražen Petrović je poginuo 1993. u prometnoj nesreći u Njemačkoj, u dobi od 28 godina. New Jersy Netsi, čiji je bio tada igrač, "umirovili" su broj 3 koji je Petrović nosio.

Video koji je objavio Real Madrid možete pogledati OVDJE

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...