NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE KOD BEOGRADA: Tinejdžeri su slavili rođandan na Adi Ciganliji, dvojica dječaka nisu isplivala 

Na društvenim mrežama osvanule su potresne poruke drugova utopljenih mladića, preko kojih se opraštaju od njih. 

  • Hronika

  • 07. Jun. 2023  

  • 0

Dvojica tinejdžera M.S. i S.Č. utopili su se jučer oko 17 sati u Savskom jezeru na Adi Ciganliji. 

Inače, maloljetnici su učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole “Lola” u Železniku, a pretpostavlja se da su na Adi Ciganliji bili na jednom rođendanu. 

Na društvenim mrežama osvanule su potresne poruke drugova utopljenih mladića, preko kojih se opraštaju od njih. 

Tijela dečaka izvučena su nakon što je policiji oko 17.30 prijavljeno da je veći broj maturanata ušao u jezero na Adi Ciganliji, a da dvije osobe nisu isplivale. 

Patrole policije, kao i Ronilačka jedinica Žandarmerije odmah su upućene na lice mjesta i počele sa potragom, koja je nažalost, završena tragično.  

Na lice mjesta ubrzo je stigao otac jednog od utopljenih dječaka, koji je tražio da vidi dijete. 

"Nisu mu dozvolili, samo se srušio na pod, pa su ga odveli. Tragedija", kaže jedan od očevidaca. 

Na Adu su stigle i drugarice nastradalih mladića, koje su u suzama i nevjerici stajale na mjestu gdje se tragedija dogodila. Navodno, mladići su bili na proslavi rođendana, a onda se odlučili na ulazak u vodu koji je bio koban. 

"Njih dvojica bili su u šorcevima i majicama na obali zajedno sa još dvije djevojčice. Poslije nekoliko minuta su skočili u vodu obučeni, prvo jedan u majici šorcu i patikama, a zatim i drugi. Djevojčice su ostale na obali. Ubrzo su izašli su iz vode, skinuli majice i opet ušli u rijeku. Nakon toga samo su se čuli vrisci i jauci", priča za Blic žena koja se zadesila na Adi u trenutku strašne tragedije u kojoj su dvojica tinejdžera M.S. i S.Č, utopila. 

Kako objašnjava žena koja je bila očevidac tragedije, scene uz samu obalu rijeke nakon što tinejdžeri nisu isplivali, slamale su srca. 

"Kada su djevojčice vidjele da im drugova nema, počele su da viču iz sveg glasa, trčale su i dozivale pomoć. Tada su ljudi shvatili šta se desilo. Sve se to dogodilo oko 17 sati", priča sagovornica koja je i dalje u šoku. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...