PREMIJER KOSOVA ALBIN KURTI OTKRIO NEPOZNATE DETALJE: Nasilne ekstremističke i kriminalne grupe ranile su desetine NATO vojnika bombama donesenim iz...

Na sjeveru Kosova došlo do sukoba između Srba i pripadnika KFOR-a.

  • Regija

  • 08. Jun. 2023  08. Jun. 2023

  • 3

Premijer Kosova Albin Kurti objavio je detalje o dešavanjima od 29. maja kada je na sjeveru Kosova ranjeno desetine pripadnika KFOR-a.

-Nasilne ekstremističke i kriminalne grupe u tri sjeverne opštine 29. maja upotrijebile su ručne bombe SRB (Slavko Rodić Bugojno) M75 i šok bombe RŠB (Ručna Šok Bomba) P98, obje proizvedene i donijete iz Srbije, ranivši desetine NATO vojnika, kosovske policajce i novinare, objavio je Kurti na Twitteru.

Podsjetimo, 29. maja je na sjeveru Kosova došlo do sukoba između Srba i pripadnika KFOR-a. U Zvečanu je tada povrijeđeno najmanje 50 ljudi, među kojima desetine pripadnika KFOR-a.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...