SVE SE TRESE U SKUPŠTINI SRBIJE: Naprednjaci urlaju i prave haos, Milivojević pitao Vučića zašto je montirao sliku iz "Ribnikara"

Zastupnici u Skupštini Srbije nastavljaju danas raspravu o formiranju Anketnog odbora zbog tragedija u školi "Vladislav Ribnikar" i okolini Mladenovca.

  • Regija

  • 08. Jun. 2023  08. Jun. 2023

  • 1

Maratonska sjednica počela je još prije dvije sedmice, a do sada se raspravljalo o Izveštaju Vlade o stanju o bezbjednosti u Srbiji, kao i o izvještaju REM-a.

Iako se raspravljalo, još uvijek nikakav zaključak nije donijet. Jučerašnje zasjedanje obilježila je burna rasprava, a nakon zasjedanja bivši zastupnik Janko Langura verbalno je napao ispred Skupštine zastupnika Radomira Lazovića.j

Lazović kaže da najveće nasilje dolazi od predsjednika Srbije, a da se to preko zastupnika preliva u medije.

"Pink i Hepi šire mržnju, agresiju i nemoral dalje. Očigledno imate problem sa tim što čitam vaše tvitove. Pa što to pišete? Jedan od vas, Janko Langura odluči da na Twitteru poziva na moje ubistvo, pa onda da me sačeka ovdje na stepeništvu. Prijavio sam to policiji", rekao je Lazović.

Čitavih 20 minuta zastupnici vlasti i opizicije su prijavljivali povredu poslovnika i raspravljali o stvarima koje se ne tiču teme sjednice. Predsjedavajuća u tim trenucima bila je Elvira Kovač koja je pokušavala da održi red u sjednici, ali nije bilo moguće da  to učini. Zastupnici su galamili, prijetili i svađali se.

U jednom trenutku zastupnik Srđan Milivojević pitao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zašto koristi fotošopirane fotografije, navodeći da je upravo to Vučićeva slika iz beogradske škole "Vladislav Ribnikar", prenosi Nova.rs. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...