NOVI DETALJI STRAVIČNE SAOBRAĆAJNE NESREĆE: U Škodi poginule dvije mlade sestre, Mercedes vozio 19-godišnjak

Policija jutros nije imala podatke kolikom brzinom su se vozila kretala.

  • Hronika

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 0

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila je lakše ozlijeđen, rečeno je u splitskoj policiji, dok se neslužbeno doznaje da su život izgubile dvije sestre.

Ta se prometna nesreća dogodila na državnoj cesti u Dicmu nedaleko Prisoja gdje su se sudarila dva automobila marke Mercedes i Škoda. Za volanom Mercedesa je bio 19-godišnjak, dok su u Škodi bile dvije djevojke za koje se neslužbeno doznaje da su sestre.

U frontalnom sudaru obje su na mjestu nesreće izgubile život. Do nesreće je došlo u trenutku kad su se pokušale uključiti u promet u smjeru Splita. 

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, mlade sestre su bile na proslavi rođendana u jednom ugostiteljskom objektu uz cestu. Jednoj od njih je jučer navodno bio rođendan.

Kada su se namjeravale uključiti u promet, na njih je naletio Mercedes koji je vozio 19-godišnji vozač. Škoda u kojoj su bile sestre odbačen je barem 30 metara.

Policija jutros nije imala podatke kolikom brzinom su se vozila kretala. Primarno se to odnosi na Mercedes koji se kretao po glavnoj cesti. Vozač je alkotestiran i čeka se nalaz krvi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...