STRAHOVITI GUBICI RUSKIH AGRESORA: Ukrajinska vojska probila prvu liniju ruske odbrane, okupatori se povlače u...

Ruske snage koristile su bespilotne letjelice iranske proizvodnje za napad na regiju, a sve su uništile ukrajinske snage, navodi se u izvještaju.

  • Evropa

  • 10. Jun. 2023  

  • 0

Ukrajina je uspješno probila prvu liniju ruske odbrane u dijelovima zemlje u proteklih 48 sati, saopćilo je britansko ministarstvo odbrane pozivajući se na svoje obavještajne podatke.

U svojim dnevnim obavještajnim podacima ministarstvo odbrane je reklo da je bilo "značajnih operacija u nekoliko sektora istočno i južno od Ukrajine".

Navodi se da su trupe postigle "dobar napredak u nekim područjima, gdje su probile prvu liniju ruske odbrane".

"U drugima je ukrajinski napredak bio sporiji", dodaje se. Ruska odbrana s nekim jedinicama "provodi manevarske odbrambene operacije, dok se druge povlače u određenom neredu", navode Britanci.

Izvještaji o ruskim gubicima sve su veći jer je njihova vojska prisiljena na povlačenje kroz vlastita minska polja, saopćilo je ministarstvo.

NOVI NAPADI NA CIVILNE CILJEVE

U napadu dronom ruskih snaga tri su osobe poginule, a najmanje 10 ih je ozlijeđeno u ukrajinskoj regiji Odesa u ranim jutarnjim satima u subotu, javlja ukrajinsko južno zapovjedništvo.

Krhotine od napada pogodile su visoku stambenu zgradu, uzrokujući požar koji je ugašen. Eksplozivni val oštetio je i okolne stambene zgrade.

Ruske snage koristile su bespilotne letjelice iranske proizvodnje za napad na regiju, a sve su uništile ukrajinske snage, navodi se u izvještaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...