RAMZAN KADIROV PORUČUJE: "Dva nova čečenska puka kreću u rat! Više od 100.000 Ukrajinaca već je u Zaporožju" (VIDEO)

Žestoke borbe vode se u Donjeckoj oblasti

  • Evropa

  • 10. Jun. 2023  

  • 3

Čečenski lider Ramzan Kadirov napisao je na Telegramu da su u Čečeniji formirana još dva nova puka Ministarstva odbrane Rusije - "Ahmat- Rusija" i "Ahmat-Čečenija", koji će uskoro biti poslati u zonu specijalne vojne operacije.

Ukupan broj ukrajinskih snaga u zaporoškom pravcu je veći od 100.000, rekao je predstavnik administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

"Ukupna grupacija Oružanih snaga Ukrajine u zaporoškom pravcu, prema našim podacima, premašuje 100.000 boraca. U ovom trenutku u ofanzivi je neposredno angažovana relativno mala grupa", rekao je Rogov.

Prema njegovim riječima, glavne rezerve nalaze se daleko od linije fronta i raspoređene su u dijelu Zaporoške i Dnjepropetrovske oblasti, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga Žestoke borbe vode se u Donjeckoj oblasti, saopćile su i ukrajinske i ruske vlasti.

Ukrajina je evakuisala više ljudi u oblasti Herson, gdje su, prema navodima zvaničnika, najmanje četiri osobe poginule u poplavama izazvanim uništavanjem brane Kahovka.

Ruska vojska odbila je tokom protekle noći novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, južno od grada Orehova, saopćio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

"Praktično cijele noći južno od grada Orehov trajale su žestoke borbe. Ofanziva ukrajinske vojske je zaustavljena. Napad je odbijen. Protivnik se povukao i pretrpio nemjerljive gubitke", rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim riječima, ukrajinske snage tokom noćnog napada nisu uspjele da postignu nikakve rezultate.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...