ORBAN JAVNO PODRŽAO DONALDA TRUMPA: "Vaša borba je za dobro i nikad ne odustajte"

Bivši američki predsjednik bi naredne sedmice trebalo da se pojavi pred sudom u Miamiju daljeg procesa.

  • Evropa

  • 10. Jun. 2023  

  • 1

Mađarski premijer Viktor Orban pružio je javnu podršku bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji se suočava sa 37 tačaka optužnice zbog navodnog pogrešnog rukovanja povjerljivim dokumentima.

"Vaša borba je za dobro i nikad ne odustajte!", napisao je Orban na "Twitteru".

Optužnica protiv Trumpa otpečaćena je jučer, a on se suočava sa optužbama koje, između ostalog, obuhvataju namjerno zadržavanje informacija o nacionalnoj odbrani i davanje lažnih izjava.

Trump negira optužbe i tvrdi da su njegovi postupci bili dozvoljeni na osnovu Zakona o čuvanju predsjedničkih dokumenata.

Bivši američki predsjednik bi naredne sedmice trebalo da se pojavi pred sudom u Miamiju daljeg procesa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...