ISTOPIĆETE SE OD OVOG NAPITKA: Sedam dana ga koristite i šokiraće vas rezultat

Osim što ćete smršati, ojačaćete imunitet i osloboditi se otrova iz tijela

  • Zdravlje

  • 20. Maj 2016  20. Maj 2016

  • 0

Bijeli luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta.

Popularan je jer ima izvrstan ukus, daje posebnu aromu svakom jelu, a povrh svega toga koristan je i za zdravlje.

Najbolje ga je konzumirati sirovog, jer njegov aktivni sastojak alicin gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje.

Sirov bijeli luk može da vam pomogne kod mnoštva medicinskih stanja, a čak ga i ljekari preporučuju.

Može vam pomoći da snizite visoki krvni pritisak i holesterol, spriječiti koronarne bolesti i srčani udar.

Takođe, vrlo je koristan u ublažavanju ateroskleroze, i izvrstan je za jačanje imunog sistema, a pomaže i pri detoksikaciji tijela i značajnom gubitku kilograma.

Kako koristiti bijeli luk u svrhu mršavljenja?

Morate da izmrvite bijeli luk, isjeckate ga što sitnije i ostavite ga na stranu bar 15 minuta prije nego što ćete ga jesti.

Najbolje je konzumirati ga na prazan želudac, jer tako tijelo lakše apsorbuje hranljive materije.

Uzmite 2-3 čena bijelog luka i pomješajte ih sa jednom kašikom meda.

Konzumirajte ovu smjesu svaki dan.

Nakon nekoliko dana primijetićete da se osjećate energičnije, a bićete i zdraviji.

Ali, nakon sedam dana, primijetićete i da ste značajno izgubili na kilaži.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...