DOŠLI SU I FAHRO I KOLEGA: SBB održao predizborni skup u Sarajevu (FOTO)

SBB BiH počeo predizbornu kampanju na centralnom skupu u Sarajevu

  • Politika

  • 08. Sep. 2016  08. Sep. 2016

Predizborna kampanja Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH zvanično je počela održavanjem centralnog skupa u sarajevskom Domu mladih, gdje je predsjednik stranke Fahrudin Radončić kandidatima za općinska vijeća poručio "nemojte da vas mali interesi odvoje od velike koalicije".

- Budite solidarni na terenu. Mi smo dali riječ, a riječ je riječ. Koalicija SDA-SBB mora da napravi ne običnu, već spektakularnu pobjedu na lokalnim izborima – kazao je Radončić.

Potcrtao je da garantuje za predložene kandidate za načelnike općina, koji, kako kaže, moraju pomoći kantonalnoj vlasti u izgradnji prve transferzale, koja će prolaziti područjem Novog Sarajeva, Centra i Vogošće te povezivati centar Sarajeva sa periferijom, autoputem na koridoru V-c.

Naglasio je da se Sarajevo treba još izgraditi kako bi bilo primjer drugim gradovima poput Banje Luke, Mostara i Foče.

- Moramo biti jedno tijelo - potpuna lojalnost svih zajedničkih kandidata SBB-a i SDA. Želimo natpolovičnu većinu u općinskim vijećima SDA-SBB – zaključio je Radončić.

Kandidati ove stranke te zajednički kandidati SDA-SBB za općinska vijeća prezentirali su prioritete rada ukoliko dobiju povjerenje građana na predstojećim lokalnim izborima.

Više stotina prisutnih simpatizera i članova SBB-a prisustvovalo je centralnom skupu SBB-a na kojem je upriličena podjela članskih kartica. (Fena/SB)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...