ZA SKIDANJE „ŠLAUFA“ OKO STRUKA: Probajte ove dijetalne zamjene za krumpir, tjesteninu i kruh

Svi koji žele zadržati liniju ili se pak riješiti pokojeg kilograma viška trebali bi voditi računa o onome što i koliko jedu

  • Zdravlje

  • 03. Okt. 2016  03. Okt. 2016

  • 0

Ako vam nedostaje ideja, a ne želite ostati gladni, isprobajte zamjene za kruh, tjesteninu i krumpir s minimalno kalorija i maksimalno nutritivnih sastojaka koje možete jesti koliko god i kad god želite.

Zamjena za krumpir

Ova namirnica može se pripremati na bezbroj načina, a ne sadrži gotovo nikakve masnoće. Ima vrlo malo ugljikohidrata i kalorija pa je s time idealna je zamjena za krumpir.

Želite li cvjetaču tj. karfiol pretvoriti u ukusan prilog skuhajte je i pripremite kao krumpir te pretvorite u pire. Isto tako, kuhana cvjetača začinjena s malo soli, papra, maslinovog ulja i octa postaje najukusnija salata koju možete jesti i samu.

Zamjena za kruh

Kruh je vrlo popularna namirnica koja je usko povezana s debljanjem. Ako ste i vi ovisnik o kruhu te ne možete niti zamisliti obrok bez njega, donosimo alternativu. Riječ je o kruhu bez trunke brašna koji je vrlo ukusan i jednostavan za pripremu.

Sastojci:

-3 jaja

- 100 grama sirnog namaza

- 1/2 žličice praška za pecivo

- prstohvat soli

- papir za pečenje

Priprema:

1. U jednu zdjelu izdvojite bjelanjke, dodajte malo soli i istucite ih u snijeg.

2. U drugu zdjelu stavite žumanjke, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smjesu.

3. U dobivenu smjesu postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka te ga polako i postepeno umiješajte kako bi zadržao volumen.

4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, žlicom uzimajte smjesu te je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

5. Tepsiju stavite u zagrijanu pećnicu te pecite peciva oko 25 minuta na 150 stupnjeva celzijusa.

Savjeti:

- Kada peciva izvadite iz pećnice iznenadit će vas njihov izgled sličan kuhanom bjelanjku, no ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno pospremiti u posudu s hermetičkim poklopcem, te ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će promijeniti teksturu i početi nalikovati kruhu.

- Kruh će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.

- Pecivo prerežite i napunite ga salamom ili pečenim pilećim prsima, mozzarellom i svježim povrćem po želji.

- Pecivo možete napuniti i slatkim namazima te ga jesti i kao desert.

Zamjena za tjesteninu

Tjestenina je mnogima glavni dio brzinskog obroka koji se može pripremiti u svega pola sata. No iako je vrlo ukusan dodatak jelima, tijesto nije prijatelj vaše linije, posebno ako planirate izgubiti pokoji kilogram viška.

(Zadovoljna.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...