ZA PRSTE POLIZATI: Fenomenalan trik za najukusnije prženice

Mnogi vole da prave prženice, a kako i ne bi, kada spajaju ukusno i korisno...

  • Gastro

  • 02. Dec. 2016  02. Dec. 2016

  • 0

Ukoliko vam je ostalo nešto starog hljeba, a u frižideru imate jaja, pola posla vam je već završeno.

Međutim, ukoliko želite da poboljšate ukus prženica i da poližete prste nakon jela, dovoljno je da uvedete samo jednu promjenu.

U jednoj činiji dobro umutite nekoliko jaja, broj zavisi od broja kriški hljeba, pa je bolje da umutite manje, jer ćete ukoliko zafali, moći samo da dodate.

Bitno je da jaja mutite žicom ili viljuškom, a ne mikserom.

Sastojak koji ćete dodati u jaja, pored malo soli, jeste kim.

Osim što ćete uživati u ukusu, kim ima i odlično dejstvo na zdravlje, a između ostalog ubrzava kretanje hrane kroz organizam...

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...