NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana

Tajna najsočnijeg krumpira nije samo u vrsti krompira, već i u načinu pripreme, začinima i malim trikovima koji ga pretvaraju u pravo malo gastronomsko čudo.

  • Gastro

  • 30. Jun. 2025  30. Jun. 2025

  • 0

Sastojci:

800 gr mladog krompira

1 kašika + 1 kašičica soli

1 kašika + 1 kašičica bijelog luka u granulama

1 kašičica bibera

2 kašike ulja

60 ge putera

Priprema:

1. Pripremite krompire

Krompire operite - veće krompire prepolovite, a manje ostavite cijele. Krompire stavite u vodu u koju ste dodali dvije kašičice soli, promiješajte i stavite kuhati.

2. Skuhajte krumpire

Nakon što voda zavre, kuhajte još 5 minuta, a krompire zatim ocijedite i prebacite ih u drugu zdjelu.

3. Začinite

Krompirima dodajte dvije kašičice soli, dvije kašičice bijelog luka i kašičicu bibera pa ih zalijte s dvije kašike ulja. Dobro promiješajte, a zatim ih prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Ako vam je u zdjeli ostalo još začina, pospite ga po krompirima.

4. Ispecite  Između krompira stavite komadiće putera (otprilike 60 gr), a zatim ih prekrijte drugim papirom za pečenje i zatvorite sa svih strana. Pecite 35 do 40 minuta u rerni koju ste prethodno zagrijali na 200 stepeni.  

Prijatno!:)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...