NAPRAVITE NAMAZ OD OVE MORSKE RIBE: Odličan izbor i ljeti i zimi, a prvo što trebate uraditi je da...

(...) filete oslića pregledajte da nemaju neke zaostale kosti tako da pređete prstima.

  • Gastro

  • 02. Jul. 2025  02. Jul. 2025

  • 0

Narežite ih na manje komade i stavite u lonac pa prelijte mlijekom.

Sastojci:

500 gr fileta oslića (bez kosti)

300 ml mlijeka

3 čehna bijelog luka

50 gr omekšalog putera

sok od pola limuna

maslinovo ulje, so i biber

Priprema:

1. Pripremite filete oslića

Filete oslića pregledajte da nemaju neke zaostale kosti tako da pređete prstima. Narežite ih na manje komade i stavite u lonac pa prelijte mlijekom.

2. Skuhajte

Očistite bijeli luk i cijele režnjeve stavite u lonac s oslićem i mlijekom. Poklopite i kuhajte 15 do 20 minuta.

3. Usitnite mikserom

Skuhani oslić ohladite i u lonac dodajte ostale sastojke pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte so i biber po vlastitom ukusu, a možete dodati i začine poput kopra ili čilija, po želji.

4. Ohladite i poslužite

Gotov namaz prekrijte prozirnom folijom da se ne suši i stavite u frižider da se dobro ohladi. 

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...