Gastro
SPECIJALITET TURSKE KUHINJE: Napravite izvrsni FILDŽAN BUREK i oduševite ukućane (VIDEO)
26. Feb. 20210
Fitness način prehrane ne podrazumijeva odricanje od ukusnih obroka, već pripremu istih u skladu s potrebama vašeg organizma
Gastro
23. Dec. 2016 23. Dec. 2016
0
Uživajte u okusu i istovremenom održavanju vašeg zdravlja i dobrog fizičkog izgleda.
Sastojci:
2 kore za savijaču
300 g mljevenog junećeg buta
200 g žutog luka
1 bjelance
1 velika kašika koncentrata od paradajza
1 čajna kašika sjeckanog peršuna
pola čajne kašike bibera
4 prstohvata soli
Priprema:
Luk nasjeckajte na sitne kockice te propržite u dubokoj tavi 5 minuta.
Na luk dodajte mljeveno meso i 1 dcl vode te dinstajte sadržaj 15 minuta uz učestalo miješanje kako bi meso postalo rahlo.
Nakon dinstanja, ulijte vodu u količini koja je dovoljna da prekrije cjelokupan sadržaj.
Dodajte so i biber, pa na laganoj vatri nastavite kuhanje u trajanju od 25 minuta.
Pred kraj kuhanja, voda bi trebala ispariti, a sadržaj bi trebao biti sočan, ali ne i tekući
Dodajte koncentrat paradajza i preostale sastojke, i nastavite kuhanje u trajanju od 5 minuta.
Na rubove kora ravnomjerno posložite smjesu za burek, nakon čega zarolajte kore.
Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, na koji ćete postaviti pripremljeni burek.
Premažite kore razmućenim bjelancetom.
Zagrijte pećnicu na 240 °C i burek pecite 10 minuta, nakon čega smanjite temperaturu na 210 °C i nastavite pečenje u trajanju od 15 minuta.
Nakon što je burek pečen preklopite ga kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Ovaj obrok podrazumijeva unos ugljikohidrata i proteina te gotovo pa neznatne količine masti.
Uživajte u okusu bureka, a da se pritom ne zamastite.
Dobar tek, uz burek!;)
(SB/Index.hr)
Gastro
SPECIJALITET TURSKE KUHINJE: Napravite izvrsni FILDŽAN BUREK i oduševite ukućane (VIDEO)
26. Feb. 20210
Gastro
A, SADA, TRK PO JUFKE U PRODAVNICU: Danas pravimo brzi burek na malo drugačiji način, jelo koje obožavaju sve generacije (VIDEO)
24. Jan. 20210
Gastro
SVE SU PITE – PITE, SAMO JE ON – PITAC: Danas pravimo slagani burek na poseban način, još kad ga prelijete jogurtom… (VIDEO)
19. Jan. 20211
Gastro
BUREK U MALOM: Napravite savijaču od mljevenog mesa, specijalitet koji obožavaju sve generacije (VIDEO)
11. Nov. 20200
Vijesti
BEOGRADSKI MEDIJI GRME: Milorad Dodik "vozi" poslednji krug...
Prije 5h0
Regija
VIRUS SE POTPUNO OTEO KONTROLI: U HRVATSKOJ OTKRIVEN JOŠ JEDAN SOJ, širi se brže...
Prije 6h0
Društvo
AMBASADOR BiH U RUSIJI, ŽELJKO SAMARDŽIJA: "BiH propustila je priliku da prije mjesec dana nabavi vakcine od Rusije!"
Prije 7h2
Regija
DRITAN ABAZOVIĆ NAPRAVIO ČISTKU: Večeras smijenio sedam pomoćnika direktora policije!
Prije 7h1
Gastro
ZNATE LI KAKO SE PRAVI PEČENI ŠEĆER: Recept star 100 godina (VIDEO)
27. Feb. 20210
Gastro
PRIJEDLOG ZA RUČAK: Napravite šnicle od faširanog mesa i...
Prije 17h0
Gastro
U TEBE SMO SE KLELI, KUPOVALI VRUĆIH ĐEVREKA…: Pred vama je tradicionalni recept za pamuk đevreke, specijalitet turske kuhinje
Prije 23h0
Gastro
BIT ĆE VAM POTREBNO SAMO DVADESET MINUTA: Za ručak napravite pljeskavice na ovaj način...
27. Feb. 20210
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.