ZA GASTRO UŽITAK: Ako ne volite ovo zdravo povrće - pripremite ga ovako i promijenit ćete mišljenje

Ovaj jednostavan prilog gotov je za otprilike 30 minuta

  • Gastro

  • 08. Okt. 2025  08. Okt. 2025

  • 0

Čak i ako niste ljubitelj prokulica, vrijeme je da im pružite novu priliku upravo s ovim receptom.

Zapečene sa sirom i suhim mesom (kojom god vrstom), postaju prava delicija kojoj je teško odoljeti.

Za vegetarijansku verziju jednostavno izbacite "suhovinu" iz pripreme.

Ovaj jednostavan prilog gotov je za otprilike 30 minuta, a navedena količina sastojaka dovoljna je za 4 osobe.

Sastojci:

prokulice

maslinovo ulje

suho meso, narezano na komadiće

gouda ili sličan sir

so i biber, po ukusu 

Priprema:

1. Operite, očistite i kuhajte prokulice u posoljenoj vodi desetak minuta. 

2. Kuhane prokulice ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu za pečenje.

3. Prelijte ih maslinovim uljem, posolite i pobiberite po želji.

4. Preko prokulica ravnomjerno posipajte suho meso narezano na komadiće i narendani sir.

5. Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite 15 do 20 minuta, odnosno dok sir ne dobije lijepu zlatnožutu boju.   

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...