Hronika
UHAPŠENA TRI MALOLJETNIKA: Napali i izudarali čovjeka u parku, oteli mu torbicu
Prije 16 min0
Većina smrznutih pizza ima svega malo: tanki sloj sira, nešto presuhe šunke i umak koji se jedva osjeti. Umjesto da dodate previše svega, birajte 2 do 3 kvalitetna sastojka koji će pojačati okus.
Gastro
10. Okt. 2025 10. Okt. 2025
0
Smrznuta pizza često je spas u zadnji tren - brzo gotova, uvijek dostupna i dovoljno dobra za utažiti glad. No većina smrznutih pizza, koliko god privlačno izgledale na pakiranju, na kraju ispadne bljedunjavo, vodenasto i sve skupa - prilično dosadno jelo.
No to ne znači da smrznuta pizza nije dobra baza za izvrsno jelo. Uz nekoliko jednostavnih poteza i dodataka možete značajno poboljšati okus i teksturu smrznute pizze - i tako uživati u njoj kao u onoj domaćoj, prenosi Index.hr.
Zaboravite upute na kutiji - napravite ovo umjesto toga
Na većini pakiranja stoji da smrznutu pizzu treba staviti u hladnu pećnicu i peći određeno vrijeme. To možda odgovara proizvođaču, ali ne i onima koji žele dobar rezultat.
Evo kako možete postupiti bolje:
Odmrznite pizzu 10 do 15 minuta na sobnoj temperaturi dok se pećnica zagrijava. Tako će se ispeći ravnomjernije i bez gumenaste sredine.
Zagrijte pećnicu na najvišu moguću temperaturu - idealno 250 do 270 °C, te pecite pizzu na donjoj rešetki.
Umjesto lima, koristite metalnu rešetku ili vrući kamen za pizzu, kako bi donji dio tijesta postao hrskav.
Ako imate dodatno vremena, ispecite samo tijesto 3-4 minute, izvadite pizzu, dodajte dodatke, pa vratite da se završi pečenje.
Time se izbjegava gnjecavost nadjeva i prepečen sir.
Dodajte sastojke koji će ju obogatiti
Većina smrznutih pizza ima svega malo: tanki sloj sira, nešto presuhe šunke i umak koji se jedva osjeti. Umjesto da dodate previše svega, birajte 2 do 3 kvalitetna sastojka koji će pojačati okus.
Prije pečenja možete dodati:
Pravi sir - npr. svježu mozzarellu, naribani grana padano ili komadić brie sira
Dobre mesne dodatke - narezanu pancetu, kulen, fuet ili mortadelu
Povrće - svježe gljive, papriku, cherry rajčice, crveni luk
Maslinovo ulje ili par kapi aceta balsamica po rubovima
Nakon pečenja savršeno pristaju:
Svježa rukola, rikola ili bosiljak
Chili ulje, med (da, med!), par kapi limunova soka
Kuglica burrate ili žlica svježeg sira
Ključ je u ravnoteži: pizza ne treba biti pretrpana. Cilj nije "više", nego "bolje".
Što biste trebali izbjegavati
Ne pecite pizzu na papiru koji dolazi u pakiranju - to sprječava da donja korica postane hrskava.
Nemojte dodavati naribani sir iz vrećice - većina takvih sireva sadrži škrob koji sprječava topljenje.
Ne prepekujte pizzu dok ne pocrni - smrznuto tijesto brzo pregori, a rubovi postaju gorki.
Smrznuta pizza ne mora biti loša - ako znate kako je popraviti
Smrznuta pizza nije jelo koje će zadiviti goste, ali uz malo truda može postati dostojan obrok, a ponekad i bolji od onog što nude prosječne pizzerije iz dostave.
Samo nekoliko dodataka, prava temperatura i malo pažnje čine ogromnu razliku. Sljedeći put kad otvorite zamrzivač, nemojte razmišljati “hajde, bar nešto”. S pravim pristupom, to “nešto” može biti jako dobro.
Hronika
UHAPŠENA TRI MALOLJETNIKA: Napali i izudarali čovjeka u parku, oteli mu torbicu
Prije 16 min0
Regija
POLICIJSKA AKCIJA UOČI UTAKMICE CRNA GORA-HRVATSKA: Uhapšen Vučićev batišan sa Marakane
Prije 18 min0
Hronika
PORTAL "ISTRAGA" OTKRIVA: Protiv ubice iz Mostara ranije podignuta optužnica zbog prijetnji bivšoj djevojci, ALI...
Prije 21 min0
Vijesti
NEKOLIKO DANA PRIJE SINOĆNJEG FEMICIDA U MOSTARU "SB" UPOZORAVALA: Monstruozne ubice nastavljaju pohode
Prije 26 min0
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
'JESENJI DRAGULJ': Kremasta juha od kestena i tikve će vas ugrijati u ovim hladnim danima
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.