Regija
BORBA PROTIV AFRIČKE SVINJSKE KUGE: Odstrijeljeno 11.000 divljih svinja, ali problem njihov dolazak preko Dunava
Prije 19 min0
(...) uz meso, ribu ili kao samostalan obrok, ovaj trik mijenja sve.
Gastro
18. Okt. 2025 18. Okt. 2025
0
Dodajte samo jedan sastojak kuhanom krompiru i pretvorit ćete ga u pravo kulinarsko iznenađenje.
Bilo da ga služite uz meso, ribu ili kao samostalan obrok, ovaj trik mijenja sve.
I ne radi se o skupom dodatku . vjerovatno ga već imate u kuhinji. Riječ je o sirćetu, bilo vinskom, bilo bijelom, svejedno je, on će stvoriti tanku koricu.
Bijeli krompir sadrži više skroba, pa je zbog svoje brašnaste teksture idealan za pripremu ukusnog pire-krompira.
S druge strane, čvršći krompir (voskaste teksture) savršen je za prženje ili pečenje. Sve što treba da uradite jeste da kuhate krompir otprilike 30 minuta, a nakon 15 minuta dodate so i malo sirćeta.
Sirće pomaže da se na vanjskoj strani krompira formira tanka korica koja mu pomaže da zadrži oblik. Koje god sirće upotrijebite, poslužit će svrsi. Ipak, nemojte pretjerivati - previše sirćeta može dati gorak ukus krompiru.
Dovoljna je jedna kašičica na četiri ili pet krompira. Kiselina iz sirćeta sprečava razgradnju pektina u krompiru, pa se on ne raspada tokom kuhanja. Umjesto sirćeta možete koristiti i limunov sok.
Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, krompir dobija izraženiji, puniji i neodoljiv ukus.
Regija
BORBA PROTIV AFRIČKE SVINJSKE KUGE: Odstrijeljeno 11.000 divljih svinja, ali problem njihov dolazak preko Dunava
Prije 19 min0
Vijesti
MATO TADIĆ O PREGOVORIMA U DAYTONU: U Daytonu je Izetbegović obećao da Bošnjaci neće birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a stranci odbili da se to reguliše Ustavom
Prije 21 min0
Politika
NEBOJŠA VUKANOVIĆ O 'DESANTU' NA TREBINJE: "I dalje Dodik arči sve resurse"
Prije 22 min0
Jeste li znali
STUDIJA POKAZALA: Izbacivanje bijesa možda neće pomoći da se smirite
Prije 30 min0
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
Prije 4h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.