Show
LADY GAGA O NEGATIVNIM KRITIKAMA NA FILM "JOKER...": "Ja ne mogu reći da me to nije dirnulo"
Prije 13 min0
Ovi šampinjoni recepti veoma su jednostavni za pripremu, a uz njih zaista ne možete pogriješiti kada je savršen ručak u pitanju
Gastro
30. Okt. 2025
0
Šampinjoni su gljive koje se zaista mogu kombinirati s mnogo namirnica u pripremi raznih jela.
Mi vam u nastavku donosimo dva jednostavna recepta za pripremu šampinjona - umak od šampinjona te pečeni šampinjoni iz tave.
Pečeni šampinjoni:
Za pripremu vam je potrebno:
- 450 g šampinjona
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol i papar
U tavu ubacite maslinovo ulje pa ga lagano zagrijte, a potom ubacite šampinjone koje ste prethodno očistili i odrezali im stapke. Pecite ih oko pet minuta, a sa solju i paprom začinite po želji. Nakon pet minuta okrenite ih na drugu stranu pa pržite još pet minuta.
Na kraju u tavu dodajte nasjeckani češnjak i sve zajedno dobro promiješajte. Poslužite uz salatu.
Umak od šampinjona:
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g šampinjona
- 200 ml vrhnja
- 100 ml bijelog vina
- 1 poriluk
- 2 češnja češnjaka
- sol i papar
- maslinovo ulje
- žličica peršina
Šampinjone očistite pa ih narežite na ploške, a potom operite poriluk te ga narežite na tanke kolutiće. U posudu ubacite maslinovo ulje i nasjeckana dva češnja češnjaka pa lagano zapržite, a onda dodajte poriluk te pirjajte oko 7 minuta.
Sada u posudu ubacite i šampinjone te nastavite pirjati još deset minuta dok se šampinjoni ne omekšaju. Sada podlijte vinom i pirjajte dok alkohol ne ispari.
Sada umak posolite i popaprite pa dodajte vrhnje i kuhajte još pet minuta. Umak na kraju pospite peršinom te ga iskoristite kao dodatak pečenom mesu, tjestenini ili riži.
Ovi šampinjoni recepti veoma su jednostavni za pripremu, a uz njih zaista ne možete pogriješiti kada je savršen ručak u pitanju.
Show
LADY GAGA O NEGATIVNIM KRITIKAMA NA FILM "JOKER...": "Ja ne mogu reći da me to nije dirnulo"
Prije 13 min0
Regija
DRAMA U SRBIJI: Kratka objava režimskog medija - "Stigle su loše vijesti!"
Prije 26 min0
Jeste li znali
ALEN ISLAMOVIĆ JE PRIJE DEVET GODINA ZASADIO 1.500 SADNICA LJEŠNIKA: Sada ga prodaje čuvenoj kompaniji i zarađuje...
Prije 27 min0
Politika
OVO JE TUŽILAC SPOMENKO JUKIĆ: Pravi vojnik Dragana Čovića, vodi pravosudne progone nepodobnih Bošnjaka...
Prije 31 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.