Evropa
JE LI TO PORUKA TURSKOJ: Opasno se naoružavaju, od Izraela kupuju "Ahilov štit", do 2036. planiraju potrošiti 28 milijardi eura na...
Prije 7 min0
Sve će se pojesti, budite uvjereni.
Gastro
05. Nov. 2025 05. Nov. 2025
0
Za ovaj recept potrebna su vam samo četiri sastojka i zagrijana rerna. Sočno meso punjeno je kremastim sirom i vlascem te omotano hrskavom "suhovinom", a kao prilog možete poslužiti kuhani krompir i svježu zelenu salatu.
Idealan ručak za obitelj, goste ili čak svečaniju priliku - u svakom slučaju, nestat će s tanjira u trenu. Priprema za samo 15 minuta, dok je za pečenje potrebno oko pola sata, prenosi Index.hr.
Sastojci:
pileća prsa (bez kože i kostiju)
krem sir, omekšali
nasjeckani vlasac
suho meso u kriškama
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 190 °C. U tavi na srednje jakoj vatri kratko prepecite suho meso.
2. Izvadite je na tanjir obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak masnoće.
3. U manjoj zdjeli pomiješajte krem sir i nasjeckani vlasac.
4. Stavite pileća prsa u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i istucite ih batom za meso kako biste dobili jednaku debljinu.
5. Na sredinu svakog komada piletine rasporedite kašiku mješavine krem sira, ostavljajući malo prostora uz rubove.
6. Počevši od užeg kraja, zarolajte svaki komad piletine.
7. Svaku rolicu omotajte s tri kriške suhog mesa i učvrstite čačkalicom.
8. Postupak ponovite s preostalim sastojcima.
Prijatno!:)
Meso stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, dok piletina ne bude pečena, a slanina hrskava. Prije posluživanja, po želji pospite s još malo svježeg vlasca i poslužite toplo.
Evropa
JE LI TO PORUKA TURSKOJ: Opasno se naoružavaju, od Izraela kupuju "Ahilov štit", do 2036. planiraju potrošiti 28 milijardi eura na...
Prije 7 min0
Zdravlje
ŽEĐ NIKADA NE IGNORIŠITE: Ovih 12 bolesti mogu uzrokovati opasnu dehidraciju, koja nije samo posljedica...
Prije 17 min0
Zabava
ZNATNO VEĆI NAGRADNI FOND NEGO ZA KATAR: FIFA će selekcijama koje se uspiju plasirati na SP platiti...
Prije 33 min0
Sport
ZLATKO DALIĆ, POLA U ŠALI POLA U ZBILJI, NAKON PLASMANA NA SP: "Valjda sada neće opet biti anketa trebam li ja..."
Prije 41 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.