PITA OD KISELOG KUPUSA, SALATA OD RIŽE...: Donosimo nove recepte 565. izdanja kulinarskog showa "Lonci i poklopci" (FOTO)

U nedjelju, 22.01.2017. na programu OBN TV je novo izdanje kulinbarskog showa Lonci i poklopci

  • Gastro

  • 20. Jan. 2017  20. Jan. 2017

  • 0

U nedjelju, 22.01.2017 na programu OBN TV je 565. Izdanje popularnog kulinarskog showa Lonci i poklopci. Vjeko Kramer je i ovoga puta odlučio pripremati ukusna i zdrava jela koja i vi bez većih problema možete pripremiti vašim najmilijim. Emisiju započinje pripremom pite od kiselog kupusa, zatim će pripremati zdravu juhu od kozica s kukuruzom, pureći kosani odrezak a na kraju će pripremiti salatu od riže.

Lonci i poklopci su na programu ove nedjelje u 13 sati a reprizu emisije možete pogledati u utorak, 24.01.2017. ujutro u 09:40h.

PITA OD KISELOG KUPUSA

½ kg jufke

½ kg kiselog kupusa

250g kuhane riže

150g suhog mesa

1 crveni luk

5 češnjaka

sol i papar

kim

Vegeta

Na malo ulja popržiti sitno sjeckani crveni luk, izgnječeni češnjak i sitno sjeckano suho meso. Nakon par minuta dodati kiseli kupus,koji smo prethodno isprali pa začiniti mljevenim kimom, solju, paprom i Vegetom. Na kraju dodajte kuhanu rižu pa sve promiješajte. List jufke premažite uljem te na njega stavite drugi pa na njega rasporedite smjesu od kupusa te lagano savijte. Složite u nauljen pleh za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ᵒC oko pola sata.

JUHA OD KOZICA S KUKURUZOM

250 g kukuruza

250 g kozica

1 crveni luk

1 krumpir

muškatni oraščić

1 žlica ajvara

3 dl mlijeka od kokosa

2 dl vrhnja za kuhanje

ulje

riblji temeljac

Na ulju popržite sitno sjeckani crveni luk pa mu dodajte nasjeckani krumpir i kukuruz. Dolijte temeljac pa začinite muškatnim oraščićem i prema potrebi solju i paprom te kuhajte 15 min dok se krumpir ne skuha. Ulijte kokosovo mlijeko i kuhajte još par minuta pa propasirajte. Kada provrije dodajte kozice i ajvar te kuhajte par minuta na laganoj vatri. Nakon par minuta dodajte vrhnje za kuhanje, ali pazite da juha ne provrije. Juha treba biti gusta kremasta, tako da ako to ne postignete raskuhavanjem krumpira slobodno dodajte malo gustina razmućenog u mlijeku i dodanog par minuta nakon kozica.

PUREĆI KOSANI ODREZAK

½ kg mljevene puretine

2 jajeta

200 g krušnih mrvica

1 luk

150g šampinjona

1 žlica praha crnih trubica

sol i papar

muškatni oraščić

crvena začinska paprika

ulje

Vegeta

Mljeveno meso začiniti muškatnim orahom, crvenom paprikom, solju, paprom i Vegetom. Luk sitno isjeckati kao i šampinjone i ispirjati na malo ulja pa ohladiti i umiješati u meso, kao i prah crnih trubica. Jaja posebno umutite pa i to umiješajte u mljeveno meso. Smjesu zgusnuti krušnim mrvicama tako da se lako oblikuje. Smjesa treba biti kompaktna i ne bi se trebala raspadati i biti ljepljiva. Oblikujte faširke i pržite ih u vrućem ulju te ocjedite od viška masnoće na upijajućem papiru.

SALATA OD RIŽE

300 g kuhane riže dugog zrna

1 zelena paprika

1 crvena paprika

1 crveni luk

2 mrkve

1 peteljke celera

1 patlidžan

1 tikvica

Dresing

2 češnjaka, maslinovo ulje, limunov sok, vinski ocat, sol i papar

Od nabrojanih sastojaka napravite dresing. U dresing dodajte kuhanu rižu. Crvenu i zelenu papriku, crveni luk, tikvicu i patlidžan isjecite na kockice i popržite na malo ulja, peteljku celera isjecite na kockice iste veličine, ali ih nemojte pržiti pa pomješajte sve zajedno s mariniranom rižom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...