Gastro
LONCI I POKLOPCI: Nadjev od pilećih jetrica, krumpir salata, kolač od višanja i - savršena caponata (FOTO)
13. Jan. 20170
U nedjelju, 22.01.2017. na programu OBN TV je novo izdanje kulinbarskog showa Lonci i poklopci
Gastro
20. Jan. 2017 20. Jan. 2017
0
U nedjelju, 22.01.2017 na programu OBN TV je 565. Izdanje popularnog kulinarskog showa Lonci i poklopci. Vjeko Kramer je i ovoga puta odlučio pripremati ukusna i zdrava jela koja i vi bez većih problema možete pripremiti vašim najmilijim. Emisiju započinje pripremom pite od kiselog kupusa, zatim će pripremati zdravu juhu od kozica s kukuruzom, pureći kosani odrezak a na kraju će pripremiti salatu od riže.
Lonci i poklopci su na programu ove nedjelje u 13 sati a reprizu emisije možete pogledati u utorak, 24.01.2017. ujutro u 09:40h.
½ kg jufke
½ kg kiselog kupusa
250g kuhane riže
150g suhog mesa
1 crveni luk
5 češnjaka
sol i papar
kim
Vegeta
Na malo ulja popržiti sitno sjeckani crveni luk, izgnječeni češnjak i sitno sjeckano suho meso. Nakon par minuta dodati kiseli kupus,koji smo prethodno isprali pa začiniti mljevenim kimom, solju, paprom i Vegetom. Na kraju dodajte kuhanu rižu pa sve promiješajte. List jufke premažite uljem te na njega stavite drugi pa na njega rasporedite smjesu od kupusa te lagano savijte. Složite u nauljen pleh za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ᵒC oko pola sata.
250 g kukuruza
250 g kozica
1 crveni luk
1 krumpir
muškatni oraščić
1 žlica ajvara
3 dl mlijeka od kokosa
2 dl vrhnja za kuhanje
ulje
riblji temeljac
Na ulju popržite sitno sjeckani crveni luk pa mu dodajte nasjeckani krumpir i kukuruz. Dolijte temeljac pa začinite muškatnim oraščićem i prema potrebi solju i paprom te kuhajte 15 min dok se krumpir ne skuha. Ulijte kokosovo mlijeko i kuhajte još par minuta pa propasirajte. Kada provrije dodajte kozice i ajvar te kuhajte par minuta na laganoj vatri. Nakon par minuta dodajte vrhnje za kuhanje, ali pazite da juha ne provrije. Juha treba biti gusta kremasta, tako da ako to ne postignete raskuhavanjem krumpira slobodno dodajte malo gustina razmućenog u mlijeku i dodanog par minuta nakon kozica.
PUREĆI KOSANI ODREZAK
½ kg mljevene puretine
2 jajeta
200 g krušnih mrvica
1 luk
150g šampinjona
1 žlica praha crnih trubica
sol i papar
muškatni oraščić
crvena začinska paprika
ulje
Vegeta
Mljeveno meso začiniti muškatnim orahom, crvenom paprikom, solju, paprom i Vegetom. Luk sitno isjeckati kao i šampinjone i ispirjati na malo ulja pa ohladiti i umiješati u meso, kao i prah crnih trubica. Jaja posebno umutite pa i to umiješajte u mljeveno meso. Smjesu zgusnuti krušnim mrvicama tako da se lako oblikuje. Smjesa treba biti kompaktna i ne bi se trebala raspadati i biti ljepljiva. Oblikujte faširke i pržite ih u vrućem ulju te ocjedite od viška masnoće na upijajućem papiru.
300 g kuhane riže dugog zrna
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 crveni luk
2 mrkve
1 peteljke celera
1 patlidžan
1 tikvica
Dresing
2 češnjaka, maslinovo ulje, limunov sok, vinski ocat, sol i papar
Od nabrojanih sastojaka napravite dresing. U dresing dodajte kuhanu rižu. Crvenu i zelenu papriku, crveni luk, tikvicu i patlidžan isjecite na kockice i popržite na malo ulja, peteljku celera isjecite na kockice iste veličine, ali ih nemojte pržiti pa pomješajte sve zajedno s mariniranom rižom.
Gastro
LONCI I POKLOPCI: Nadjev od pilećih jetrica, krumpir salata, kolač od višanja i - savršena caponata (FOTO)
13. Jan. 20170
Gastro
BOŽIĆNO IZDANJE KULINARSKOG SHOWA LONCI I POKLOPCI: Donosimo nove recepte sa praznične trpeze
05. Jan. 20170
Gastro
JELA ZA POČETAK GODINE: Stižu recepti prvog novogodišnjeg izdanja show-a "Lonci i poklopci" (FOTO)
29. Dec. 20160
Gastro
LONCI I POKLOPCI U BOŽIĆNOM OZRAČJU: Poklanjamo ukusne recepte za blagdansku trpezu (FOTO)
22. Dec. 20160
Društvo
BURNA DEBATA KOD HADŽIFEJZOVIĆA: „Sebija je veće muško od Bakira i to je transrodnost; Zikrim dok pričam s tobom…“ (VIDEO)
Prije 23 min0
Ekonomija
NAJGORE TEK SLIJEDI: Evo zbog čega svakodnevno rastu cijene goriva…
Prije 29 min0
Mini market
SKANDALOZNO: Dodikova kćerka brutalno izvrijeđala lidera LSV-a Nenada Čanka, a onda je na red došao i Hadžifejzović…
Prije 43 min1
Politika
SANJA VULIĆ OPTUŽUJE VISOKOG PREDSTAVNIKA: „Christian Schmidt je sve izmislio, ljubomoran je na Milorada Dodika..."
Prije 1h0
Gastro
LAGANI RUČAK U SPARNE DANE: Recept za zapečene tikvice punjene mesom i sirom
24. Jun. 20220
Gastro
SVI DETALJI ISHRANE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Šta je na meniju kralja "bijelog sporta"?
23. Jun. 20221
Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Na brzinu napravite „dobru“ pitu, poslasticu za sve generacije (VIDEO)
25. Jun. 20220
Gastro
JAKO VAŽNI SAVJETI STRUČNJAKA: Kako izgleda pravilna prehrana ljeti
24. Jun. 20220
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.