RIBA NAJMANJE DVA PUTA TJEDNO: Prijedlog za današnji ručak su slasne, punašne lignje

Jedan od omiljenih plodova mora svakako su lignje, koje se mogu pripremati na mnoge načine, mi donosimo jedan zanimljiv...

  • Gastro

  • 08. Feb. 2017  08. Feb. 2017

  • 0

Sastojci:

6 komada lignji

režnja češnjaka

7 grančica peršina

0,015 kg soli

0,005 kg papra

0,050 l maslinovog ulja

3 žlice krušne mrvice

0,200 l bijelog suhog vina

0,150 kg blitve

0,200 kg krumpira

1 jaje

0,003 kg sira gauda

2 režnja češnjaka

0,050 l suncokretovog ulja

Lignje očistiti i oprati. Krila i krakove narezati na rezance i staviti pržiti u tavu na malo maslinova ulja. Češnjak i peršin nasjeckati, kao i krakove i krila liganja kada se isprže. Jako je bitno da lignje ne pržite dugo, jer će ožilavjeti i otvrdnuti.

Čim lagano počnu hvatati boju, mičite ih s vatre. Izmiješajte sjeckane lignje sa začinima, krušnim mrvicama i uljem u kojem su se pržili krakovi i krila.

Tim nadjevom napunite lignje, vrh zatvorite čačkalicom, pa ih stavite peći na gradele. Ili u pećnicu, pa kad su malo zapečene podlijte ih bijelim vinom i pričekajte da ishlapi. Blitvu i krumpire očistite, stavite ih kuhati u provrelu vodu, zatim ocijedite, začinite maslinovim uljem i soli pa poslužite uz lignje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...