SB INSPEKCIJA NA NAJVEĆEM SPORTSKOM GRADILIŠTU U BIH: Radovi na Grbavici u završnoj fazi, navijače čekaju nova iznenađenja (FOTO)

Tragom obavijesti rukovodstva FK Željezničar da će istočna tribina stadiona Grbavica biti završena do 5. ožujka, a otvorenje za navijače početkom travnja, odlučili smo posjetiti najveće sportsko gradilište u Bosni i Hercegovini

  • Sport

  • 22. Feb. 2017  22. Feb. 2017

Jedna od najljepših sportskih priča u regiji zasigurno je ona iz sarajevskog naselja Grbavica. Nesvakidašnje uspješna, druga po redu akcija rukovodstva FK Željezničar, navijača i prijatelja kluba u nastojanjima za konačnom rekonstrukcijom tog hrama nogometa privodi se kraju.

Prva faze ambiciozne Uprave višestrukog prvaka i najtrofejnijeg nogometnog kluba u državi protekla je izuzetno uspješno. Završena je sanacije i proširenje zapadne tribine, izgrađene moderne prostorije kluba, parking za VIP osobe, potpuno novi tv studio i omogućeno odigravanje europskih utakmica na vlastitom stadionu.

Samo što je završila rekonstrukcija „Zapada“, krenula je nova akcija klupske administracije s namjerom izgradnje potpuno nove istočne tribine, što je i najveći infrastrukturni poslijeratni projekt kluba iz Zvorničke ulice.

Na Grbavici je radno, kranovi su u pogonu, bageri i kamioni se ne gase, a sve kako bi se ispoštovao rok završetka izgradnje tribine koja će nakon otvaranja primati 4.650 gledatelja, i značajno proširiti kapacitete stadiona Grbavica.

U akciji "Izgradimo istočnu tribinu" do sada je prodano 530 desetogodišnjih ulaznica po cijeni od 1.000 konvertibilnih maraka, a u prodaji je ukupno 919 ulaznica na novoj istočnoj tribini.

No, niti tu nije kraj, Uprava „plavih“ sa Grbavice planira još ove godine nastavak rekonstrukcije stadiona izgradnjom južne tribine, čiji bi se kapacitet znatno povećao i omogućio maksimalni komfor i standard najvjernijim Željinim navijačima. Ta bi tribina za razliku od sjevera i istoka trebala biti nešto viša, a prema najavama rukovodstva Željezničara nalazila bi se samo osam metara iza gola.

Ukoliko se sve bude odvijalo prema planu, bageri bi na južnu tribinu trebali već ovoga ljeta, a nakon završetka radova ostalo bi još i zapadnu tribinu dovesti u gabarite ostatka stadiona. Uprava plavih će uskoro u javnost izaći sa mnoštvom novih projekata, na radost armije plavih navijača, koji će imati priliku participirati i u izgradnji navijačkog kopa, kupnjom desetogodišnjih ulaznica, po povoljnim cijenama.

Činjenica je kako na Grbavici pušu neki novi, pozitivni vjetrovi, a to su prepoznali i navijači i prijatelji kluba svaki put se odazvavši na poziv rukovodstva Željezničara, ispisujući noviju povijest kluba koji s navijačima baštini 96 godina ponosa i slave.

(M.I.)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...